30/05/2023

Находчиви предприемачи строят бункери за спасяване от Апокалипсиса

Край на света са „пророкували“ не един и двама през хилядолетната човешка история. По-възрастните със сигурност си спомнят няколко такива в последните години на миналото столетие и хилядолетие. Не се сбъднаха.

Но те със сигурност могат да направят разлика между предишните и сегашното нагнетяване на истерията – такова повсеместно, планетарно подгряване и внушаване на гибелен край на човечеството май не е имало досега в такива мащаби. Някои вече инвестирът в оцеляването – дали , защото вярват, че това ще им помогне наистина, ако апокалипсисът все пак се състои на 21 декември 2012 г.? Или защото търсят начин да спечелят от всеобщата истерия и лековерието на хората? Преценете сами.  Скоро ще разберем кой крив, кой прав.

 Краят наближава, Апокалипсисът иде – пророчествата за края на света са напоследък една от най-модерните теми. За някои това е добре дошло – неколцина находчиви американци правят доста добри пари от цялата тази истерия.

Белгийският любител-астроном Патрик Жерил предрича три гигантски слънчеви изригвания, които щели да разрушат напълно електроснабдителната мрежа на Земята. В резултат на това до 6 месеца щели да загинат 90% от хората в Америка и Европа.

Слънчевите бури на Жерил са само една малка част от предсказанията за нещастия, които щели да ни сполетят преди да настъпи Апокалипсисът: планети, поели колизионен курс към Земята; мега-цунамита; унищожителни терористични атентати; електромагнитни импулси; внезапни измествания на полюсите…

Луди за връзване?

С оглед на всички тези мрачни предсказания мнозина американци предпочитат да не стоят със скръстени ръце, пише Deutsche Welle.

Джим МакЕнълти, който по принцип си изкарва хляба с туристически атракции по легендарната Route 66, предлага един вид помощ на всички онези, които вярват, че на 21 декември тази година ще настъпи краят на света.

Джим съветва тези хора да прекарат съдбовния ден в една много специална пещера – там имало храна за 2 500 души, складирана от американското правителство още в годините на Студената война. Входният билет струва 10 хиляди долара.

Джим не е единственият, който предлага на загрижените американци сигурно убежище. Редица предприемчиви фирми правят доста добри пари покрай тази нова мания.

Те предлагат кажи-речи всичко: от най-прости бункери, които всеки може да закопае в градината си, през луксозно обзаведени подземни укрития в бивша военна база, та чак до секретни подземия, в които оцелелите от Апокалипсиса можели да положат началото на нова човешка цивилизация.

Внимание! Апокалипсис!

55-годишният бивш програмист Лари Хол предлага една наистина оригинална оферта: в стар ракетен силоз в щата Канзас той строи 14-етажен хотел под земята, в който 70 души могат да живеят и след края на света.

Половината от етаж с площ 84 кв. м. струва 1 милион долара. Комплексът ще разполага с болница, фитнес-зала, органична градина и рибна ферма. Вятърна турбина и дизелов генератор с резервоар за 2 години ще осигуряват електричество за обитателите на убежището.

Създателят му Лари Хол не вярва в теорията за края на света и твърди, че комплексът ще предлага убежище при друг вид катастрофи: големи терористични атентати, тежки епидемии като тази със свинския грип или природни катастрофи като урагана „Катрина“. Хол твърди, че всички места в комплекса вече са продадени.

Търсят се желаещи да оцелеят!

Фил Бърнс пък, който е основател на сайт със съвети за оцеляване след Апокалипсиса, препоръчва на сънародниците си да заделят до 1/5 от доходите си за подготовка за предстоящия край на света.

При среден доход от 52 хиляди долара това се равнява на над 10 хиляди долара годишно. Срещу подобна сума калифорнийският предприемач Робърт Вицино предлага настаняване в бункер и храна за 6 месеца.

Неговата компания „Вивос“ продава места в общо шест бункера. Единият от тях се намирал в Централна Европа (близо до Франкфурт). В бункерите имало място за общо 6 хиляди души.

Междувременно, белгийският любител-астроном Патрик Жерил вече не е толкова сигурен, че предсказанията му за трите унищожителни слънчеви изригвания ще се сбъднат. „Последните данни ме карат да мисля, че може да се разминем и с малка слънчева буря“, казва Жерил.

http://profit.bg/news/Kak-da-otseleem-sled-kraya-na-sveta/nid-95316.html

(Visited 292 times, 1 visits today)

One thought on “Находчиви предприемачи строят бункери за спасяване от Апокалипсиса

  1. Бункерите нищо не помагат, може би дълбоките пещери от 3-5 км. При квантов преход нищо не може да те спаси, освен тотална евакуация извън планетата и то далече от Слънчевата система.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *