26/04/2024

Лютви Местан: В Катар всички се печат на плажа, но само един изгоря

Възможно е парламентарната група на ДПС да не подкрепи освобождаването на Трайчо Трайков от поста министър на икономиката и туризма. Това заяви пред БНР зам.-председателят на движението Лютви  Местан (на снимката).

От ДПС ще настояват решенията за освобождаването на министрите Трайков и Константинов да се гласуват поотделно, защото са твърде различни причините, а и целите за освобождаването им, заяви Местан. За подкрепа въобще не може да се говори, въпросът е дали сме в състояние да подкрепим решенията за освобождаването им, защото ако за Константинов оставката беше очаквана заради провалена лекарствена политика, при Трайков случаят е съвсем различен, каза Местан. Според ДПС парламентът не бива да гласува автоматично проекта за освобождаване на министъра, „преди да сме наясно коя от многото причини за освобождаването му е действителната причина“.

„Самият Борисов каза, че Катар е капката преляла чашата. С какво преди Катар чашата е била запълнена. Катар е петно върху международния образ на България. Не е редно отговорността да се прехвърля върху Трайков, ако той не е отговорен изцяло. Бил на плажа, по-късно разбираме, че май на плажа са се пекли всички. Всички без изключение – всички са се пекли на жежкото катарско слънце, а се оказва, че само един изгаря. Това е всичко друго, не и отговорно управление на страната“, подчерта заместникът на Ахмед Доган.

По думите му никой няма нужда от „ритуално поднесени министерски глави“, а от по-добро управление. Честата смяна на министри е механизъм за пренасяне на отговорността за дефицити върху по-ниските нива на властта, за да стои непокътнат авторитетът на министър-председателя, коментира депутатът.

По думите му ГЕРБ има основание за притеснение – „избирателите проглеждат“ и освобождаването на провалени министри не ги теши.

„Няма съмнение, че четирима здравни министри не са позитив, а лош атестат за премиера, защото, нали знаете, той ги намира къде по кръстовища, къде другаде и той ги назначава“, напомни Лютви Местан.

Той нарече театър на абсурда твърдението на номинираната за нов здравен министър Десислава Атанасова, че тя е „тежката артилерия на ГЕРБ“. След тази претенция започвам да изпитвам страхове и притеснения да не би тази тежка артилерия да бомбардира остатъците от здравеопазване в България, коментира депутатът от ДПС.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/03/18/1790016_mestan_v_katar_vsichki_se_pekli_no_samo_traikov_izgaria/?ref=rss

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *