04/02/2023

Боклуци на входа, боклуци на изхода, сър (видео)

В едно от последните интервюта на писателят пророк Джордж Оруел питат автора на „1984” как си представя бъдещето на човечеството. Отговорът е потресаващ:

„Ботуш, смазващ човешко лице“.

Заради неутолимия нагон да властваш и мачкаш другите под теб. А както знаем – няма власт без пари. И затова у нас се краде поголовно – от заплатите на работещите бедни, иначе няма как чорбаджиите да станат за година -две мултимилионери. От пенсионните фондове – внушават ни сега как шепа млади работещи издържат милиони търтеи пенсионери, сякаш тези милиони не са внасяли осигуровки десетилетия наред. Крадат им осигуровките без да им трепне окото мафиотите, възседнали държавата. Крадат като за световно от здравеопазването, а осигурените непрестанно имат да доплащат десетки и стотици и хиляди левове – ако ги имат. Лекарствата са отделна брадва върху пенсионерския бюджет.

WikiLeaks преди няколко години публикува две безпощадни дипломатически грами на бившия американски посланик у нас, Нанси Макълдауни. В тях основните български партии се описват като корумпирани, жалки и безлични. Първата от грамите има подходящото заглавие – “Българските избори: боклук на входа, боклук на изхода.” В нея БСП се описва като партия, провалила се във въвеждането на институционални реформи, а ГЕРБ – шоу на един човек с мъжкарски имидж, управлявана в променлив диктаторски стил.

Сега с така наречения „избор“ на Гешев за прокурор ударихме дъното. Такива гьонсурати станаха, че дори не инсценираха избор поне между муле и магаре. А го могат – – вижте нагласените им псевдоконкурси при обществените поръчки.

6 на сто одобрение на прокуратурата. Следващото социологическо проучване може да покаже и минус 6, върхушката пак ще го отчете като победа.

Ударихме отдавна дъното. И понеже вече няма накъде сега слизаме в подземията. Но и там ни чака яко копаене надолу. И там ще ни закопават.

Направиха България за посмешище. И не казвайте моля ви, че сами си ги избираме! В България никой никого не избира, мутрите си се кандидатират, мутрите си пишат „резултатите” (РЕЗИЛтатите) от протоколите от гласуването. А тъй наречената опозиция е просто огледален образ на управляващата върхушка.

Боклуци на входа, боклуци на изхода сър. А те това могат, това правят.

Вижте това смразяващо кратко видео на Оруел:


https://youtu.be/54E1StjhIWE

(Visited 255 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *