28/03/2024

Как от лотария за лапни шарани спечелих 950 хиляди британски лири

Добър ден, потребител на Google,

Вие си спечелихте награда за това, че сте активен потребител на Google от текущата електронна онлайн томбола, организиран от Фондацията на Google. Бихме искали да Ви информираме, че сте наградени със сумата от {Деветстотин петдесет хиляди британски лири}. Международен сертифициран банков документ ще бъде издаден на ваше име и също така ще бъде обработено искане за удостоверение за награда заедно с вашия банков документ.

Моля, предоставете вашите данни за проверка.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ПРОВЕРКА И ФОРМУЛА ЗА ИЗПЛАЩАНЕ ОТ ФОНДА

(1) Вашето пълно име.
(2) Вашият адрес за контакт.
(3) Вашите директни номера на тел. / Факс.
(4) Вашето гражданство / държава.
(5) Професия
(6) Възраст
(7) Семейно положение
(8) Някога спечелил ли е онлайн лотария? (9) Как се чувствате като победител?
(10) Предпочитаният от вас режим на парични преводи от двете опции по-долу:

(а) Вземане на пари (Идвате лично в нашия офис в Лондон, за да получите печелившата награда, достъпна само за граждани и жители на Обединеното кралство).

(b) Куриерска доставка на вашия сертифициран печеливш чек на вашето име и други печеливши документи безопасно до вашия адрес.

Google цени вашето право на поверителност! Вашата информация е 100% защитена и ще бъде използвана изключително за целите на тази награда.

И сега да си дойдем на думата – за вратичката, която обяснява защо може и да не си получите въпросната „награда“, но за сметка на това измамниците ще разполагат с личните ви данни (това е бележка на редактора).

Екипът на Google Promotion Award откри огромен брой двойни искове защото победителите информират близки приятели и трети страни за тяхната печалба, а също така  споделят номерата на ПИН кодовете си. В резултат на това тези приятели се опитват да си присвоят печалбите от името на истински победители.

Екипът от централата на Google Promotion Award е взел решение, че всяко двойно искане, открито от борда на лотарията, ще доведе до отмяна на тази конкретна печалба. Това ще доведе до загуба както за двойния заявител, така и за реалния победител, тъй като се приема, че реалният победител е информаторът на двойния кандидат за лотарията. Затова настоятелно препоръчваме още веднъж да запазите печалбите си строго поверителни, докато не поискате наградата си.

Поздравления от членовете на членовете на Комисията на Google Board Board и ви пожелаваме да имате добри късметчета.

Поздравление Още веднъж

С Най-Добри Пожелания
Google Inc LLC
Dobŭr den, potrebitel na Google

Бел. ред: Подобни писма – с парична примамка за лапни шарани, или пък със страховити предупреждения, че някой се е опитвал да открадне личните ми даннии затова трябва да верифицирам отново данните си, получавам в 80 на сто от случаите, когато получа официално съобщение от електронната разплащателна платформа, в която наистина имам регистрация.

Но мошениците се разпознават лесно: обръщението в началото на  „загриженото“  им писмо е винаги „Уважаеми клиент“. Докато от платформата винаги се обръщат към мен с името ми.

И не знам дали е случайност, на паралелно с този супер късмет от лотарията на чичко Гугъл се вижда, че в същия ден някой се е опитвал без успех да пробие електронната ми поща.

Очевидно голям риболов се вихри в мрежата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *