28/03/2024

Учени доказаха: Хората действително поглъщат енергия един от друг

Вероятно на повечето от нас се е случвало да чувстват неприятни вибрации, когато се намираме до конкретен човек – сякаш той изсмуква енергията ни?

Според една от главните научни аксиоми всичко около нас е енергия, а хората също си имат работа с трансформация на енергия.

При експеримент учени от Университет Билефелд открили, че растенията активно всмукват в себе си енергия от окръжаващите ги растения. Лекарят терапевт О.Бадер-Лий се захванал с по-нататъшно изучаване на получените резултати.

Науката, изучаваща изменението на енергията в живите организми, се нарича биоенергетика.

В споменато проучване в качеството на подопитни били избрани водорасли от вида Chlamydomonad Reinhardt. Освен процесите на фотосинтеза, учените открили при тях наличие на допълнителен енергиен източник, идващ по пътя на поглъщане на енергия от други водорасли.

Експериментът се провеждал под ръководството на немския биолог О. Круз – всичките направени от него открития са достъпни в интернет.

Според учения нашите тела подобно на гъби попиват в себе си окръжаващата енергия. Ето защо поради тази причина хората се чувстват некомфортно в компанията на определена група лица, които излъчват цял комплекс от различни емоции и енергийни полета.

Бадер-Лий твърди: „Човешкото тяло в много отношения прилича на растение, което поглъща от обкръжението си необходимата му енергия за осигуряване на *катаболизма, за поддържане на нормално емоционално състояние, за зареждане на своите клетки и тяхното изхранване“.

Ето как може да се обясни рязката промяна в настроението на човека, което води до безпокойство, тъга, стрес, гняв, неврози, но също така до смях, оптимизъм и радост.

През изминалите векове хората са скъсали връзката си с природата, лишавайки себе си по този начин от възможността да обменя с нея своята енергия.

Нашият дух също е енергия и това, че сме свикнали да го наричаме мистичен се явява само резултат от действието на различни енергийни потоци. За това са знаели всички древни култури, но научният свят дълго време игнорираше този факт.

*Катаболизъм комплекс от метаболитни пътища, който разгражда молекулите на малки части като освобождава енергия.

Muz4in.Net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *