28/03/2024

Силен гръм от небето отвори прозорци в северен град

Страховит гръмовен звук се разнесъл над град Киров, Русия. Толкова силен, че се включили алармите на автомобилите, а стъклата на прозорците започнали да звънят.

Звукът, който изплашил жителите на гада, се разнесъл около 12 ч. московско време, съобщава Рrogorod43.

„Гърмежът беше много силен. Вкъщи се отвориха всички прозорци“, разказва местната жителка Анна Коротаева.

Плашещият звук са чули хората не само в Киров, но и в други райони.

Представители на Министерството на извънредните ситуации за региона обяснили, че причина за звука е самолет, съобщава сайтът „Город Киров“. Това се случва, когато самолетът прекосява бариерата на звука.

Информацията е потвърдена от аеропорта Победилово.

Бел. ред: При преминаване отвъд звуковата бариера – обикновено от военни самолети, наистина се получава силен гръм и дрънчене на прозорци на Земята. Тъкмо поради тази причина е забранено тава да се прави на малка височина, защото щетата може да е съвсем материална, а не само душевна.

И у нас, над Тракия, от авиобаза Граф Игнатиево често стряскат хората с подобни гърмежи – не всеки е длъжен да има познания по темата. А военните така и не се научиха да уведомяват предварително населението за подобни полети.

Така че в горния случай или някой е за наказание, или става дума за нещо съвсем друго – сега супер силите на планетата са настръхнали едни срещу други и изобщо не им пука нито за хората, нито за природата…

Снимката е на самолет, който преминава звуковата бариера – интернет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *