23/03/2023

Професор Ланца: Смъртта не съществува – илюзия е

Смърт така, както я възприема човекът – няма. Това напук на очевидното твърди професорът от университета Уейк Форест (Wake Forest University)- САЩ, автор на книгата „Биоцентризъм: животът и съзнанието – ключ към разбиране на Вселената“ Робърт Ланца.

След смъртта нашето самосъзнание се съхранява още известно време във вид на елетромагнитни импулси, преминаващи през невроните в кората на главния мозък.

Според теорията за биоцентризма смъртта всъщност е илюзия, която създава нашето съзнание.

Биоцентризмът, в новата научна теория на Робърт Ланца, се отличава от класическият биоцентризъм по това, че според него в главата стоят не само интересите на живата природа, но и на Вселената като цяло, която управлява цялата тази система, наречена човек.

Според Ланца това чувство не изчезва след смъртта. Твърдението си той основава на Закона за съхраняване на енергията, който гласи, че енергията никога не се губи, тя не може да бъде създадена или унищожена. Професорът прави предположение, че тази енергия е способна да „протича“ от един свят в друг свят.

Ланца разглежда експеримент, който е публикуван в списание Science.

В този експеримент е показано, че учените могат да влияят на поведението на микрочастиците в минало време. Това твърдение се явява своеобразно продължение на експериментите, доказващи теорията за квантовата суперпозиция. Частиците е „трябвало да решат“ как да се държат, когато ги удря светоделител. Учените алтернативно включвали светоделители и можели не само да познаят поведението на фотоните, но и да влияят върху „решенията“ на тези частици.

Излиза, че самият наблюдател е предрешил по-нататъшната реакция на фотона. Като следствие по едно и също време той се оказвал на две различни места. В квантовата физика се твърди, че е абсолютно невъзможно да се предскажат някои събития. Вместо това съществува широк спектър от възможни траектории на развитие с различна степен на вероятност на тяхното осъществяване.

От позицията за съществуването на много светове (Multiverse) може да се твърди, че всяко от тези възможни събития съответства на събитие, случващо се в друга Вселена.

В съзвучие с идеята за множеството вселени след смъртта човек го очаква „голямо пътуване“ към нови нива на съществуване. Така умирайки в една Вселена, съзнанието (егото, Азът, паметта) на човека се отправя към друга Вселена.

Бел. ред: Сигурно и вие сте забелязали, как науката напоследък уверено крачи към познанията на хората от преди хиляди години, които със свои думи са твърдели и  са вярвали непоклатимо в живот след смъртта.

А  вече освен че смъртта е илюзия, все повече учени започват да твърдят, че и самият живот е илюзия.

По материали от чуждестранни медии

(Visited 3 319 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *