23/04/2024

Близки срещи с НЛО на пилоти на пътнически самолети над Ирландия

Проверка на съобщения за наблюдаван НЛО предприеха ирландските авиационни власти. Несамолетът бил забелязан от пилотите на British Airway и Virgin Airlines. Авиаторите разказали, че са видели над Ирландия бързо движещи се тайнствени ярки огньове.

Най-напред за това съобщил пилот на лайнера на British Airways, който летял от Монреал за Лондон. На ръководството на въздушното движение в Шанън той казал, че е видял обект от лявата страна на своя Boeing 787. Пилотът попитал дали в този район не се провеждат военни учения, пише The Daily Mail.

Ръководителят на полета отговорил, че на техните радари не се вижда никакъв обект, което пилотът коментирал, че обектът се движи бързо, а след сближаването му откъм левия борд на самолета бързо свил на север. Пилотът описал видяното като „много ярка светлина“, която“ изчезна с много голяма скорост“.

Пилотът на авиокомпанията Virgin Airlines, който летял по маршрута от Орландо към Манчестър, по-късно забелязал подобни огньове. Той описал видяното като „метеор“. При това казал, че това били „няколко обекта, летящи по еднаква траектория“.

И двата самолета са били на височина от 8,6 хиляди до 12,8 хиляди метра.

Изданието съобщава, че огньове е видял още един пилот.
Ирландското авиационно управление започна разследване на тези сигнали.

Припомняме, че през май тази година Пентагонът публикува доклад за наблюдавани НЛО от пилоти на ВВС на САЩ.

Снимката е архивна от интернет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *