17/04/2024

Как без лекарства да се избавим от високото кръвно и отоците по краката (видео)

Много хора, особено в България, знаят какво е да ти се надуят краката така, че едва да ги отлепяш от земята при ходене. Стряскаща е статистиката на сърдечно съдовите заболявания у нас.

Едно наистина изключително просто упражнение обаче може да ви реши трайно и ефикасно проблема. То е разработено от лекаря с безброй титли Иван Неумивакин (на снимката), който в продължение на 30 години се е грижил за здравето на съветските/руските космонавти.

Дори да не разбирате и дума руски, гледайте краткото видео и наблюдавайте внимателно детайлите на упражнението.

А обясненията му за причините за ефективността на това упражнение са смайващи, но вероятно част от думите му трябва да се възприемат метафорично. Това обаче не е най-важното. И така:

Той казва, че сърцето на човека не е в гръдния кош, а в …петите. При сърдечна недостатъчност сърцето, което има задачата да изпомпва кръвта, не може да прави това и за капилярите чак до петите. И така започват застойни процеси, които стават все по-големи и все по-опасни за човека. Идват тромбофлебите, след тях инфарктите и инсултите.

А ето и самото упражнение: хващате се стабилно с две ръце за дърво без да ги сгъвате. Ръцете са на нивото на пъпа. И започвате да клякате – отначало докъдето можете, постепенно все по-ниско и по-ниско докато бедрата ви застават успоредно на земята.

Подчертава, че не бива нищо да се прави с насилие. Ако почувствате, че ви идва в повече натоварването спирате, почивате и тогава пак продължавате. Отначало правите упражнението като бройки колкото можете. Това помага на сърцето, което непрекъснато се свива и разпуска, да изпомпва повече кръв от краката.

Повярвайте – още на втория-третия ден без да сте си решили докрай проблемите с отоците, получавате доказателство, че това упражнение работи.

Неумивакин казва, че постепенно след 2-3 месеца трябва да се достигне до изпълнение на упражнението 100 пъти.

И тук започват коментарите му от случаите, които е наблюдавал в практиката си – според него след месец и половина-два хората с високо кръвно налягане се сдобиват с кръвно на космонавти. Отначало не смеят да повярват. До такава степен, че ги е страх да спрат лекарствата си срещу хипертония и започват да ги чупят на половинки, после на четвъртинки и продължават да ги пият, докато се уверят напълно, че доброто им кръвно налягане не е нещо случайно.

„Имал съм случаи на хора с два инфаркта, които си нормализират кръвното налягане. Един 108-годишен мъж седмица преди смъртта си правеше по сто пъти това упражнение – на тази възраст той продължаваше да живее активно“, казва Неумивакин, който при заснемането на това видео е почти 90-годишен и изглежда перфектно за възрастта си.

За второто упражнение се искат повече познания по руски език, за да се разбере правилно.

Накратко, според него такива застойни процеси има не само в краката, но и в ръцете. И за тях обаче има прекрасно и достъпно за всякакви възрасти упражнение. Той препоръчва да се ходи с две туристически щеки, които да се използват при всяка стъпка. Тези скиорски движения на ръцете не само премахват отоците в тях, но според него са и прекрасна гимнастика за целия гръбнак. „Не обръщайте внимание на хората, които ще ви коментират за странното използване на щеките”, казва докторът.

И тук – вероятно за най-възрастните и най-болните той отново подчертава – никакво насилие! „Ако се почувствате уморени, спрете, подпрете се на щеките, отдъхнете си и тогава продължете“, препоръчва Неумивакин.

Интернет сега е пълен с милиони „вълшебни“ методи и лечение на всякакви болести, в това число и всяка втора билка е против рак – да се чуди човек защо тогава е този бум на ракови заболявания. Често за тези вълшебни средства, семинари, сеанси се искат сериозни пари.

Тук нещата са точно обратно. Никой не иска пари. Така че който чувства, че тези упражнения му вдъхват доверие – да пробва. Хубавото им е, че първите резултати от тях се виждат бързо (личен опит). За крайния ефект се иска постоянство.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *