25/04/2024

Пурообразен НЛО предизвика изригване на мексикански вулкан (видео)

2нло1нлоНеобичаен неидентифициран летящ обект е заснет над действащия мексикански вулкан Колима.

За разлика от широко известните на обществеността НЛО с формата на летяща чиния, този е бил пурообразен. Уфолози смятат, че той е могъл да предизвика изригването на вулкана.

Поведението на този НЛО прилича на неотдавнашен случай с друг изригнал мексикански вулкан – Попокатепетъл, когато огромен „цилиндър“ влетя право в кратера на вулкана по време на изригването му.

Някъде на петата секунда от видеото, заснето с уебкамера тайнственият летящ обект се приближава към върха на Колима без да променя скоростта си. В момента на изригването НЛО прелита през дима, а после изчезва от полето на наблюдение.

Записът на това необичайно събитие е направен WebCams de Mexico, разположена в Лагуна ди Каризалильо в Колима.

Уфолози, както и местни жители са убедени, че НЛО и действащият вулкан са свързани. НЛО може да провокира вулканичната активност, смятат уфолозите.

Известният изследовател на феномена Скот Уоринг коментира:

„Този издължен НЛО е бил заснет над вулкана Колима на 3 януари, когато той преминава през лавата, изхвърлена от кратера на вулкана. Когато НЛО прониква вътре следва изригване. Мисля, че когато НЛО преминава през кратера на Колима, той доставя някого или нещо в база, разположена под вулкана“.

По материали от чуждестранни медии


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *