19/04/2024

Newsweek: Хиляди бели фермери от Южна Африка молят да ги пуснат в Европа или в САЩ, но никой не ги чува…

Повече от 10 500 души подписаха петиция с молба към президента Доналд Тръмп да разреши на белите хора в Южна Африка да емигрират в Съединените щати, след като местният парламент гласува да изгони белите фермери от земите им без никакви компенсации.

По време на показателно гласуване във вторник, южноафриканският парламент гласува за това, да се изгонят белите южноафрикански фермери от техните земи. Освен това конституцията на страната може да бъде изменена така, че да се позволи конфискацията на земята на белите без никакви основания и без никакви предложения за компенсация.

ramafosТази стъпка беше ключова част от предизборната платформа на новоизбрания президент Сирил Рамафос (на снимката). Рамафос, който дълго време поддържаше визия за света в стила на Нелсън Мандела, встъпи в длъжност миналия месец, замествайки бившия президент Зума.

През октомври миналата година хиляди бели протестиращи излязоха по улиците на цяла Южна Африка срещу редица смъртоносни нападения в селските райони на страната. Протестиращите твърдят, че земеделските стопани не само ще бъдат изгонени от техните земи, но най-вероятно и с голяма вероятност ще бъдат убити на расова основа.

В проучване, проведено от Би Би Си през ноември миналата година бе установено, че убийствата на бели фермери в Южна Африка са на най-високо ниво от 2010-11 г. Полицейският отдел на страната заяви, че в периода от април 2016 г. до март 2017 г. във фермите са били убити 74 човека, в сравнение с 58 в предходната година. И това са само ОФИЦИАЛНИ цифри.

Сега петицията към Доналд Тръмп съдържа призив към американския лидер да „предприеме необходимите стъпки за иницииране на извънреден имиграционен план, който да позволи на бурите да пристигнат в Съединените щати“.

Бури е термин, използван за описание на южноафриканци от холандски, немски или хугенотен произход, също така често наричани Aфриканери.

В петицията се казва, че Тръмп трябва да спре да приема бежанци от Сомалия и Близкия изток, заявявайки, че те „не могат да бъдат проверени както трябва“. Вместо това е по-добре да се пуснат белите южноафриканци в страната. Те не са потенциални терористи и могат лесно да бъдат проверени. Те са носители на обща европейска култура и притежават всички умения, които ги правят съвместими с американската цивилизация.

Подобна петиция призовава президента на Европейския съюз Жан-Клод Юнкер, германският канцлер Ангела Меркел и британският премиер Тереза ​​Май да позволят на белите южноафриканци да дойдат в страните от ЕС.

Петицията събра 17 000 подписа, но остана без отговор. Очевидно лидерите на ЕС смятат, че запълването на Европа от африканци и мюсюлмани е по-важно от спасяването от разруха и смърт на потомците на германците и холандците, които създадоха Южна Африка като държава.

http://www.newsweek.com/thousands-sign-petition-asking-trump-allow-white-people-south-africa-migrate-826126

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *