25/04/2024

А уж не съществуват: Пентагонът харчи милиони за проучване на НЛО (видео)

Министерството на отбраната на САЩ потвърди, че от 2007 до 2012 г. е съществувала програма, проучваща неизяснени феномени във въздуха, предаде ДПА, цитирайки информация на в. „Ню Йорк таймс“.

Програмата за идентифициране на технологично развити аерокосмически заплахи е имала бюджет от 22 милиона долара годишно, като е имала за цел проучването на неидентифицирани летящи обекти. Според вестника създаването на програмата се дължи на сенатора от щата Невада Хари Рийд, бивш лидер на групата на Демократическата партия в горната камара на американския Парламент.

По-голямата част от средствата по програмата са били превеждани на фирмата „Бигълоу аероспейс“, която се намира в щата Невада. Предприятието, което и в момента работи с НАСА, не беше открито за коментар.

По данни на в. „Ню Йорк таймс“ Луис Елисондо, ръководил програмата от основаването й, е заявил, че тя е продължила и след спирането на финансирането през 2012 година. Елисондо напусна Пентагона през октомври тази година./БТА

Бел. ред: Преди това ЦРУ направи подобни признания и отчасти разсекрети някои документи, свързани с такава дейност. Същото направиха и британските тайни служби. Същото направи и премиерът на Русия Дмитрий Медведев.

Не се проучва нещо, което го няма, нали?

А напоследък все по-често ни заливат с подобна официална информация. Очевидно назряват важни за човечеството събития. Вероятно някои гости от далече – ама наистина от много далече, настояват за вдигане на завесата. Защото ако остане на земните хора, тези, които са на власт не биха го направили – защо да си създават главоболия? Пък и ако се сдобият с някоя свръх технология нали автоматично удрят съперниците си по цялото кълбо в Земята?


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *