29/03/2024

Случай на телепортация на пациент разследват в Южна Африка

Тайнсвен инцидент, който сякаш е взет от сериала „Досиетата Х“, озадачи безкрайно служителите на болницата в град Стеленбош, недалече от Кейптаун – ЮАР.

Това се случило в началото на октомври, когато в болницата попаднал 61-годишен мъж. По-рано му била направена операция на коремната кухина, след което пациентът бил пренесен в клиниката в Стеленбош за рехабилитация. Истинността на инцидента потвърдил прессекретарят на Министерството на здравеопазването в Западно-Капската провинция Марк ван дер Хеевер.

На 5 октомври при пациента както обикновено за проверка дошла една медицинска сестра. За кратко тя излязла, за да донесе чисто спално бельо, а когато се върнала, пациента не бил в камерата. Всичко подсказвало, че той е пропаднал съвършено спонтанно без никакви следи, подсказващи къде може да се е дянал.

В следващите часове персоналът на клиниката огледал всички вътрешни помещения на болницана, както и около нея, но така и не открили изчезналия мъж. Но 13 дни по-късно тялото на изчезналия, за съжаление – мъртво, все пак било открито. То се намирало…в тавана.

По точно в изолирана празна ниша вътре в таванното покритие. Нито персоналът на клиниката, нито полицаите и до сега не могат да разберат, как е попаднало тялото там. Намирайки се в тежко следоперационно състояние, пациентът не би могъл по никакъв начин да се добере до там.

Марк ван дер Хеевер по повод инцидента лаконично заявява, че „обстоятелствата за това как е могъл мъжът да попадне там, сега се разследват“. Той добавя, че в момента в болницата се извършват строителни работи, които затрудняват разследването.

Предстои аутопсия, която ще отговори на въпроса от какво е умрял пациентът.

Могъл ли е загиналият човек по някакъв начин спонтанно да се е телепортирал в нишата на тавана или това е някакъв странен нещастен случай?

По материали от чуждестранни медии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *