18/04/2024

Загадъчни катастрофи на извънземни кораби – не е само Розуел (видео)

Напоследък съобщенията за наблюдаване на НЛО и въобще – на странни летящи обекти, които не изглеждат като да са земна конструкция, валят като лавина от всички кътчета на планетата. А има и хора, които твърдят, че са влезли в пряк контакт с хуманоиди.

Изглежда обаче, че колкото и напреднала спрямо нашата да е техниката на извънземните и те не са застраховани от инциденти – например от удари на мълнии или сблъсък с други летящи обекти. Затова понякога корабите на извънземните катастрофират.

Първото погребение

За някои катастрофи като тази на НЛО в христоматийният случай в Розуел от 1947 г. са чували вероятно всички. Но вероятно малцина знаят, че първият документиран случай на погребан извънземен е от края на 19-ти век. Това се случило край град Аврора – щата Тексас, САЩ. В продължение на половин година (1886-1887 г) сребрист пурообразен обект с дължина 20 метра постоянно прелитал над територията на САЩ, осветявайки земята с мощни прожектори. Хората говорили много за това, писано е и по вестниците от онова време. Дори била направена и снимка на обекта, но нейната автентичност не е доказана.

През април 1897 г. този апарат катастрофирал. Според свидетелствата на жителите на малкото градче Аврора в един момент този НЛО претърпял катастрофа, паднал на земята и изгорял. Изпод отломките на кораба те извадили тяло на извънземен. То било силно пострадало от пожара се виждало, че това същество не е от нашия свят.

Пилотът на НЛО бил погребан в градското гробище, а вместо име, на надгробната плоча хората издялали йероглиф, който открили на една от отломките на кораба.

Загадката на „чинията“, намерена в Балтийско море

С напредването на технологиите при морската техника, човекът получи възможност да надниква на все по-големи дълбочини в моретата и океаните. И все по-често започнаха да се откриват артефакти, които очевидно не са нито със земен, нито с природен произход.

Един такъв обект бе намерен през 2011 г. в Балтийско море по време на дълбоководни изследвания. Това кръгло съоръжение е с диаметър 60 метра. По оставените зад него следи изследователите стигнали до извода, че този НЛО се е врязал във водата под ъгъл и се е стъргал по дъното на морето стотици метри. Тоест може да се допусне, че този обект е претърпял авария.

С изследването му се заема компанията „Ocean X“, специализирана в търсенето на подводни съкровища. С помощта на хидролокатор било определено, че обектът е с абсолютно правил форма.

Водата в този район почти винаги е мътна и фотоснимките на обекта не били с желаното качество. Затова за по-детайлно изследване към него би изпратени двама аквалангиста.

Това, което видели било просто невероятно – кръглото съоръжение имало гладки стени, направени от тъмен, почти черен материал (по-късно било установено, че това е базалт) с надписи по него, приличащи на йероглифи. Водолазите забелязали добре запазена стълба, водеща към неголяма площадка и овален вход. След направените изследвания на отлаганията, взети от обекта възрастта му била определена най-малко на 14 000 години!

Интересен е фактът, че когато корабът на компанията „Ocean X“ се намирал над диска всичките му бордови прибори преставали да работят. Очевидно нещо вътре в това НЛО влияело на работата на уредите.

Това е едно от най-големите открития през последното десетилетие в тази област, без преувеличение може да бъде окачествено като сензационно. Но не са много хората, които знаят за него. Очевидно има сериозни причини, поради които на учените им е забранено да разпространяват информация. Към настоящия момент с този НЛО се занимават шведски военни и както се вижда и те не бързат да разпространяват подробности.

Изгубен в езеро цилиндър

На Земята има зони, където значително по-често от други места се появяват странни обекти. Едно такова място е Ведлозеро – Карелия. То се намира на около 100 км от столицата на тази република Петрозаводск. Местните хора толкова често виждат в небето летящи чинии, че разказват за това като за нещо съвсем обикновено.

Но веднъж те станали свидетели на падането на такъв обект в езеро. Това се случило преди близо 100 години – на 15 ноември, 1928 г. Според разказите на очевидци отначало се появил продълговат обект, около 10 метра дълъг, който летял абсолютно безшумно. Той дълго летял по хаотична траектория, после бил обхванат от пламъци и накрая рухнал в покритото с лед езеро. Дълбочината на мястото на падането не била голяма – около 8 метра и поради това летателният апарат не бил покрит изцяло от водата – част от него стърчала над повърхността.

За произшествието било съобщено на съответните органи. Дошли военни и сътрудници на службите на тогавашния СССР. Те се опитали да измъкнат НЛО, но техниката им по онова време била доста примитивна. Така и не успели да извадят падналия „цилиндър“, не могли и да проникнат вътре в него. Така и си останал на мястото на падането, постепенно потъвайки все по-дълбоко във водата.

Местните жители не се страхували от този обект – децата са скачали от него във водата, а мъжете са ловили риба стъпили върху НЛО.

През 80-те години на миналия век бил направен още един опит да вдигнат този обект от дъното. С хеликоптер пристигнали отново военни, сред които имало и водолази. Те се гмурнали няколко пъти, но не намерили дори мястото на падането. А свидетели на това отдавнашно произшествие не могли да намерят. Минал е почти половин век от катастрофата.

Възможно е обектът да е потънал дълбоко в тинестото дъно. А другата версия – извънземните да са си го прибрали. Така или иначе техни апарати започнали много често да се появяват след тази авария. Но този голям „цилиндър“ и до ден днешен не е намерен от хората.

Първообразът на германската „чиния“

Има свидетелства, според които няколко извънземни кораба са били свалени от земните жители. Един такъв обект е бил унищожен още преди Втората световна война в Германия – според други сведения той сам си е паднал заради някакви дефекти в системите му. Сваленият НЛО бил старателно проучен и някои тайни на неговото устройство били разгадани.

Възможно е тъкмо поради тази причина в края на войната хитлеристите да са проектирали летящи апарати с кръгла форма, които в наше време наричаме летящи чинии. Независимо от немската прецизност и педантичната работа с документи обаче, материали за този инцидент на са открити. Те или са били унищожени, или са скрити в някой частен архив.

Доколко тези събития са достоверни е трудно да се твърди категорично. Но независимо от катастрофите, които понякога се случват с НЛО, вече е ясно, че извънземни най-редовно посещават Земята. Ще дойде ден, когато тяхната тайна ще бъде разкрита. Човечеството ще научи кои са те, откъде идват, мир ли носят или искат да завладеят планетата ни.

При това зачестяване и всекидневни съобщения за наблюдения на НЛО от всички краища на света нищо чудно този ден вече съвсем да е наближил.

Видеото е на английски, в него се разказва точно за удивителната история в Аврора и за опетия и погребан по християнски обичай извънземен

 

По материали от чуждестранни медии


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *