18/04/2024

Лидер на секта се свари в котел, докато доказва своята неуязвимост (видео)

Духовен лидер на една от даоистките секти в Малайзия загина при изпълнението на трик, по време на който мъжът трябвало да прекара продължително време в затворен метален парен котел, който се подгрявал с кипяща вода.

Удивителното в случая е, че той неведнъж е извършавал тази ужасяваща демонстрация успешно. Не и този път обаче.

Трагедията се случила на 23 октомври тази година вечерта близо до храма Sanglang Qinglong в град АйерТавар в щата Перак по време на тържества, посветени на празника на Деветте Императора-Богове, съобщава Star.

65-годишният Лим Ба влязъл в котела, но след половин час неговите последователи чули отвътре безразборно чукане.

Когато отворили котела, мъжът бил в безсъзнание. Закарали гуруто в болница, където лекарите констатирали неговата смърт от сърдечен пристъп. По тялото на Ба били открити изгаряния от втора степен.

Лим Ба успешно е изпълнявал този ритуал през последните десет години, като е престоявал в котела до 75 минути! През миналата година обаче се подложил на операция за поставяне на коронарен байпас, тъй като получил затруднения с дишането – нещо, което на такава възраст може да се случи на кой да е човек, без да се е подлагал на такива екстремални изпитания.

Дъщерята на покойния казва, че преди изпълнението на трика баща й не се чувствал съвсем здрав, но въпреки това настоявал да го изпълни.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *