30/05/2023

Историята на отвлечения от извънземни кубински емигрант Филиберто Карденас

Вечерта на 3 януари 1979 г. емигрантът от Куба Филиберто Карденас и неговият приятел Фернандо Марти, съпругата на Марти и неговата 13-годишна дъщеря тръгнали с кола към предградията на Хайалия. Дояло им се печено месо и те тръгнали да търсят откъде да си купят прасенце. Така и не намерили нищо подходящо и компанията си тръгнала обратно, когато по пътя двигателят на автомобила внезапно заглъхнал.

Както разказват двамата мъже, когато фаровете внезапно изгаснали, а стартерът отказал, те излезли от колата и отворили капака на двигателя.

Точно в този момент внезапно видели, че двигателят се осветявал с червени и виолетови отблясъци ритмично редуващи се и чули някакъв звук, сякаш едновременно жужали много пчели. Автомобилът им се разтресъл, а светлината станала ослепително бяла.

Фернандо от страх се навел под капака в опит да се скрие. А Филиберто в това време почувствал, че е парализиран, че невидима сила го издига във въздуха и чул своя вик: „Не ме докосвайте! Не ме докосвайте!“

2Фернандо видял как неговият приятел излита нагоре и как докато се измъкне изпод капака вече не го виждал. Единственото, което Фернандо успял да забележи бил тромав голям предмет, който се издигнал нагоре и отлетял.
Следващото, което си спомня Филиберто е, че се намира на 16 км от мястото, където бил отвлечен и как някакъв автомобил едва не го отнесъл.

Тази история озадачила полицаите извънредно много. В официалния си рапорт те класифицирали произшествието като близък контакт от трети вид.

Под хипноза отначало Филиберто отказвал да опише какво се се случило с него по време на похищението с обяснението, че те са му забранили да разказва каквото и да било. По-късно обаче той разказва как той се събудил и открил, че стои парализиран пред някакво роботоподобно същество и две малки човечета, облечени в стегнати комбинезони.

Едно от човечетата се опитало да заговори Филиберто на немски език, след това на английски и накрая – на испански. Всеки път, променяйки езика той завъртал копче отстрани на тялото си.

Филиберто бил подложен на изследване, което оставило вдъху тялото му 108 белега. А след това бил отведен при някакъв човек, седнал на висок трон и облечен в мантия с верига, на която висял триъгълен камък.

Тази персона дълго разговаряла с него телепатически на перфектен испански и показала на Филиберто много заебележителни сцени, изникващи на стената на помещението.

Филиберто казва, че извънземните изглеждали съвсем по човешки. Имали издължени очи с ресници, малки плоски носове, дълга уста без устни и малки брадички. На всеки в дясната страна на гърдите бил прикрепен символ – змия отгоре с буквата Х отстрани.

По-нататък историята му става още по-необичайна. Съществата взели Филиберто със себе си в база, която се намирала под морето. Под водата се придвижвали с голяма скорост по тунели с уплътнена вода, която очевидно се отваряла пред самия кораб така, че вода вътре не прониквала.

В базата Филиберто се срещнал с човек, който работел заедно с пришълците и който превел гостенина през съоръжения, напомнящи на град. След това Карденас отново го парализирали и подложили на оглед, по време на който взели проба от спермата му.

След това друга облечена в мантия фигура на трон му дала някакви инструкции, които илюстрирала с образи на много телевизионни екрани. След многобройни изпитания, които на него му се струвало, че са продължили много дни, Филиберто бил приземен около Тамаями Трейл и открил, че от началото на неговото похищение до края му са минали около два часа.

Това може да бъде наречена история с непълна загуба на време. Трудно е да се повярва в нея, но едва ли е необходимо да разсъждаваме дали е изцяало  истина или изцяло измислена. Възможно е Карденас действително да е бил вдигнат в небето, както свидетелства Марти. Но събитията, за които разказва под хипноза е възможно частично да бъдат създадени и от неговото собствено съзнание. Или пък да са проектирани в съзнанието от тези сили, които са го отвлекли.

По-късно Карденас имал и втора среща с извънземни. Този път Филиберто и неговата съпруга Айрис доброволно влезли в кораба на пришълците и дружески беседвали с неговия екипаж, почти приличащ на човешки. После те успели непосредствено без всякакво прибягване до хипноза, да си спомнят онова, което им се случило.

Независимо, че в случая на Карденас има доста на брой особености, в него има и доста стандартни черти, присъщи на съобщенията за отвличания на хора от извънземни.
Неговият разказ за имплантантите, които е невъзможно да бъдат открити по медицински път, за кръстоските между хора и извънземни, за парапсихичните явления, които последвали след похищението му и разбира се – самото му драматично отвличане, обаче е потвърден от трима очевидци.

Емигрантът от Куба Филиберто Карденас живял в Хайалия – Флорида, САЩ. В родината си Куба работел като техник в електрокардиологична лаборатория. Получил призовка в армията, воювал срещу Фидел Кастро и след победата на революцията на острова лежал девет години в затвора.

След освобождаването му емигрирал в САЩ, където се захващал с различна работа. Имал магазин за подаръци, а по-късно и бензиноколонка.

По материали от чуждестранни медии

(Visited 594 times, 1 visits today)

One thought on “Историята на отвлечения от извънземни кубински емигрант Филиберто Карденас

  1. (2014)Тик так нло се гмуранло под водата до о.гладалупе .Компаса там се върти постоямо засегнар от енергиния щит на подводната извънземна база, явно енергоятс е харесвана от бели акули срещани там.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *