19/03/2024

Историята на отвлечения от извънземни кубински емигрант Филиберто Карденас

Вечерта на 3 януари 1979 г. емигрантът от Куба Филиберто Карденас и неговият приятел Фернандо Марти, съпругата на Марти и неговата 13-годишна дъщеря тръгнали с кола към предградията на Хайалия. Дояло им се печено месо и те тръгнали да търсят откъде да си купят прасенце. Така и не намерили нищо подходящо и компанията си тръгнала обратно, когато по пътя двигателят на автомобила внезапно заглъхнал.

Както разказват двамата мъже, когато фаровете внезапно изгаснали, а стартерът отказал, те излезли от колата и отворили капака на двигателя.

Точно в този момент внезапно видели, че двигателят се осветявал с червени и виолетови отблясъци ритмично редуващи се и чули някакъв звук, сякаш едновременно жужали много пчели. Автомобилът им се разтресъл, а светлината станала ослепително бяла.

Фернандо от страх се навел под капака в опит да се скрие. А Филиберто в това време почувствал, че е парализиран, че невидима сила го издига във въздуха и чул своя вик: „Не ме докосвайте! Не ме докосвайте!“

2Фернандо видял как неговият приятел излита нагоре и как докато се измъкне изпод капака вече не го виждал. Единственото, което Фернандо успял да забележи бил тромав голям предмет, който се издигнал нагоре и отлетял.
Следващото, което си спомня Филиберто е, че се намира на 16 км от мястото, където бил отвлечен и как някакъв автомобил едва не го отнесъл.

Тази история озадачила полицаите извънредно много. В официалния си рапорт те класифицирали произшествието като близък контакт от трети вид.

Под хипноза отначало Филиберто отказвал да опише какво се се случило с него по време на похищението с обяснението, че те са му забранили да разказва каквото и да било. По-късно обаче той разказва как той се събудил и открил, че стои парализиран пред някакво роботоподобно същество и две малки човечета, облечени в стегнати комбинезони.

Едно от човечетата се опитало да заговори Филиберто на немски език, след това на английски и накрая – на испански. Всеки път, променяйки езика той завъртал копче отстрани на тялото си.

Филиберто бил подложен на изследване, което оставило вдъху тялото му 108 белега. А след това бил отведен при някакъв човек, седнал на висок трон и облечен в мантия с верига, на която висял триъгълен камък.

Тази персона дълго разговаряла с него телепатически на перфектен испански и показала на Филиберто много заебележителни сцени, изникващи на стената на помещението.

Филиберто казва, че извънземните изглеждали съвсем по човешки. Имали издължени очи с ресници, малки плоски носове, дълга уста без устни и малки брадички. На всеки в дясната страна на гърдите бил прикрепен символ – змия отгоре с буквата Х отстрани.

По-нататък историята му става още по-необичайна. Съществата взели Филиберто със себе си в база, която се намирала под морето. Под водата се придвижвали с голяма скорост по тунели с уплътнена вода, която очевидно се отваряла пред самия кораб така, че вода вътре не прониквала.

В базата Филиберто се срещнал с човек, който работел заедно с пришълците и който превел гостенина през съоръжения, напомнящи на град. След това Карденас отново го парализирали и подложили на оглед, по време на който взели проба от спермата му.

След това друга облечена в мантия фигура на трон му дала някакви инструкции, които илюстрирала с образи на много телевизионни екрани. След многобройни изпитания, които на него му се струвало, че са продължили много дни, Филиберто бил приземен около Тамаями Трейл и открил, че от началото на неговото похищение до края му са минали около два часа.

Това може да бъде наречена история с непълна загуба на време. Трудно е да се повярва в нея, но едва ли е необходимо да разсъждаваме дали е изцяало  истина или изцяло измислена. Възможно е Карденас действително да е бил вдигнат в небето, както свидетелства Марти. Но събитията, за които разказва под хипноза е възможно частично да бъдат създадени и от неговото собствено съзнание. Или пък да са проектирани в съзнанието от тези сили, които са го отвлекли.

По-късно Карденас имал и втора среща с извънземни. Този път Филиберто и неговата съпруга Айрис доброволно влезли в кораба на пришълците и дружески беседвали с неговия екипаж, почти приличащ на човешки. После те успели непосредствено без всякакво прибягване до хипноза, да си спомнят онова, което им се случило.

Независимо, че в случая на Карденас има доста на брой особености, в него има и доста стандартни черти, присъщи на съобщенията за отвличания на хора от извънземни.
Неговият разказ за имплантантите, които е невъзможно да бъдат открити по медицински път, за кръстоските между хора и извънземни, за парапсихичните явления, които последвали след похищението му и разбира се – самото му драматично отвличане, обаче е потвърден от трима очевидци.

Емигрантът от Куба Филиберто Карденас живял в Хайалия – Флорида, САЩ. В родината си Куба работел като техник в електрокардиологична лаборатория. Получил призовка в армията, воювал срещу Фидел Кастро и след победата на революцията на острова лежал девет години в затвора.

След освобождаването му емигрирал в САЩ, където се захващал с различна работа. Имал магазин за подаръци, а по-късно и бензиноколонка.

По материали от чуждестранни медии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *