30/10/2020

Доброволци в помощ на пострадалите от потопа кани в неделя ОЗБГ

Трагедията, която сполетя част от бургаска област преди дни е огромна. Имаше отнети човешки животи, хора изгубиха домовете си, други останаха с уплаха. Много животни се удавиха, а улиците са покрити с кал, боклуци и са почти непроходими. Повечето от домовете на хората и дворовете им са пълни с кал и имат нужда от спешна помощ, за да ги изчистят, да изхвърлят прогизнали мебели и техника.

ОЗБГ – Организацията за закрила на българските гпаждани отправя апел към всеки един български гражданин да дойде и заедно да помогнем на хората да се върнат към нормалния си начин на живот, доколкото това е възможно. За целта тази неделя /29 окт 2017 г./ в 08:00 часа се събираме на паркинга на магазин „Кауфланд“ в бургаския ж.к. „Меден рудник“. Оттам тръгваме към село Ливада (община Камено), където имат най-голяма нужда от помощ, защото хората са възрастни и са малко на брой, а пораженията са неизмерими.

Проведени са разговори с няколко кмета и други високопоставени служители, и стигнахме до извода, че в село Ливада помощта е най-належаща. Няма значение от кой край на България си и какъв си – важното е да дойдеш и да помогнеш в името на Народа. Всеки, който има желание може да се включи и да помогне безкористно, защото едно от най-хубавите неща на този свят е да помагаш искрено на нуждаещите си!

Желателно е всеки да е обут с ботуши или кубинки. Който може да донесе кирки, лопати, колички за извозване на боклук. В селото имат инструменти, но може да не стигнат за всички нас, затова всеки да носи ако има на разположение. Там ще стоим цял ден, поне до 18:00 часа и си вземете храна, вода, дрехи за преобличане или поне резервни тениски. Събота го дават дъждовно време, но неделя по принцип няма да вали. Все пак е добре да сме подготвени и ако завали. Който разполага с високопроходим автомобил да дойде с него и да носи въже за дърпане, за всеки случай.

Линк към събитието: https://www.facebook.com/events/182914525603194/

Ако имате въпроси по всяко време може да звъните на:
– главен координатор Бисер Русимов 0878 602 982;
– помощник Стефан Петров 0877 113 150.

Мероприятието го организираме за неделя, защото през седмицата почти всички работят, а събота ще е дъждовен ден. Най-подходящият ден ще е неделя и кметът на Ливада ще ни очаква. В бургаска област, а и не само, има достатъчно организации, социални групи и граждани, които имат възможността да помогнат. Остава да имат и желание да се включат. Вярвам, че ще се съберем достатъчно хора. Който има желание и възможност може и през другите дни да помогне в някое от бедстващите места. Неделя, вместо да отидете да тренирате, на разходка, да се забавлявате, елате в Ливада и сме сигурни, че се почуствате много по-добре от оказаната помощ на хората!

Споделяйте събитието и статиите, канете приятели, разпространявайте призива по всички възможни начини, за да се съберем повече хора и да помогнем на тези, които имат спешна нужда от това. Днес пострадаха те, но утре може да сме ние! Сега е моментът да покажем, че сме единни и че не сме безучастни към нерадостната съдба на нашите братя и сестри българи. Заедно можем да се справим и с това!

Спасението е в обединението!

(Visited 61 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *