30/06/2022

Марешки: Държавата се управлява от трите прасета, тримата идиота и тримата глупаци!

Държавата се управлява по схемата на три тройки – Трите прасета, Тримата идиоти и Тримата глупаци.

Първите са събирателен образ на корупцията, на безхаберието, на довеждането на българските граждани до нищета и на всичко лошо, което се случва в държавата.

Това каза депутатът Васелин Марешки в парламента, а по-късно и пред BiT. Втората тройка, както самите управляващи наричат своите партньори, са тримата идиоти. Не казвам имена, да не се обиди някой – просто така си ги наричат в кулоарите.

Тримата глупаци са събирателен образ на тези човечета, готови по всяко време и на всяко място, да излязат да наговорят всякакви глупости и да наклеветят всички – от министър-председателя до някоя партия или човек.

ВОЛЯ не се вписва в тази среда. Ние не сме като тях. А на тях им клокочи отвътре да ни махнат от пътя си, каза още лидерът на „Воля“.

И понеже някои много настояват да се откажа от мястото си на заместник-председател на Народното събрание, днес обявих, че съм готов да го направя, ако бъдат изпълнени две условия веднага – днес, утре. Първо – да се вдигне минималната пенсия на 300 лева и да се създаде държавна верига от бензиностанции. Ако управляващите изпълнят това и парламентът го гласува – ще напусна веднага поста си, заяви още Марешки.

По-късно Веселин Марешки говори и в предаването „Честно казано“ на Люба Кулезич по BiT.

Вот на недоверие ще има, защото един от тримата глупаци казва, че сме 12 души и не можем да съберем хората за вот. Със сигурност има вариант да съберем 48 гласа. Започнахме разговори по вота за недоверие,защото с него искаме реални резултати, а не пиар, обясни зам.-председателят на Народното събрание.

Българският народ е отвратен от политиците и протестите. Отвратен е и от думата „референдум“. Когато дойде моментът, народът умее да протестира и ще го показва със знаци, заяви той.

Самият факт, че хората преодоляват страха, означава, че на някъде ще избие, смята той.

Не може хора, които са създали корупцията, сега да правят антикорупционен закон, категоричен бе той.

Търсим контакти и с извънпарламентарната опозиция.

Бел. на www.snaiper-bg.net: Някой най-сетне каза И от висока трибуна това, което си говорят постоянно повечето българи помежду си. Начело на държавата са хора, които не само че не предизвикват уважение, а напротив – отвращение.

Представете си само да стане нещо съдбоносно страшно с държавата – кой ще се вдигне да защитава Родината, като знае, че Държавата България – това са Те, а никога ние, като ни гъделичкат няколко дни по време на избори. Тях ли ще скочи народът да защитава?

Но умната: Не можем всички да сме красиви, но както казва спорният гуру Ошо – след 40-годишна възраст всеки човек е отговорен за физиономията си. И по-скоро – за излъчването си. Защото каквито решения е взимал и реализирал през изтеклите 39 години от живота си – справедливи, несправедливи, след 40-та година стават неизтриваем печат върху лицето.

https://frognews.bg/novini/mareshki-darjavata-upravliava-trite-praseta-trimata-idiota-trimata-glupatsi.html

(Visited 275 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *