25/04/2024

Със сигурност сме изтрещели, щом БСП и ГЕРБ са фаворитите на идващите избори

България умира пред очите ни, а ние стоим и гледаме (вижте подробности ТУК).

Има много просто и логично обяснение на демографската катастрофа у нас, която се разиграва пред очите ни.

Преди стотина години нашите баби и дядовци не са били нито по-богати от сега, нито по-нахранени, нито по-обзаведени. Но са имали нещо, които ние сега нямаме – възторжена вяра в бъдещето. Затова българските мъже са се били като змейове тогава в защита на държавата ни от хищни съседи и не само съседи.

Сега – с промитите консуматорски мозъци, които карат някои хора да страдат съвсем не на ужким, ако нямат палат за милиони или порше, които са готови да извадят и последния залък от устата на народа си, да го ограбят най-безцеремонно при удовлетворяването на това консуматорство, смазаха ентусиазма на хората, жаждата им за справедливост и свобода, което за кратко завладя България след 1989 г.

А е било време, когато цели градове и държави са се присъединявали доброволно към България заради справедливото управление на държавата. Един първообраз на идеята за ЕС, който умишлено се премълчава, а го има черно на бяло в историческите хроники. Премълчава се, защото на налапалите големия кокал този факт не им пасва на пропагандата.

И стигнахме до там крадци и доказани мутри да ни управляват, на накрали се на корем бивши комунистически функционери да са сегашната червива „аристокрация“ на България.

Не е вярно, че българинът по презумпция мрази богатите. Той мрази – и то повече от заслужено, 99 на сто от сегашните богаташи. Цял Пловдив преди десетилетия е плакал на погребението на един наистина голям богаташ – Кудуглу. Има ли такъв като него сред сегашните новобогаташи?

Ще кажете – какво общо има това? Ами не само че има – то е в основата на сегашното нещастие на тази страна – не може сън да не те хваща, защото няма как да си платиш сметките, че не можеш да си нахраниш и облечеш децата и да мислиш за повече деца.

Бедността направи бездуховни мнозина от сънародниците ни, последица от денонощното им ограбване. Учени са го доказали – от прекалена бедност се оглупява. Хората просто нямат сили да мислят за по-възвишени идеали.

Дайте справедливост и достоен живот на този народ и ще видите какво ще стане.

И затова не мога да се начудя – всички социологически проучвания сочат за фаворити в предстоящите избори БСП и ГЕРБ. Няма причина да не им се вярва на проучванията, иначе още в близките дни ще останат без хляб. И въпросът е: за почти 30 години какво направиха тези партии за хората, че сега при допитванията да са пак начело? Те с тояги трябва да бъдат прогонени от властта,  а някои от тях дори от България?

Изкуфяхме ли напълно вече, или до такава степен вече сме болни смазани, че ни е все едно?

Илюстрацията е от първия брой на сатири5чния вестник „Прас/Прес“

www.snaiper-bg.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *