18/04/2024

Пеевски скри първия брой на“Прас/Прес“, започва война на издателите с него

Издателите на сатиричния вестник „Прас-прес“ обявиха война на Делян Пеевски, защото е скрил изданието им и не дал възможност на хората да си го купят. Свързаните с Пеевски фирми контролират голяма част от разпространителската мрежа в страната. Първият брой на „Прас Прес“ излезе в сряда с тираж 10 000 бройки.

Първоначално издателите бяха щастливи, че вестникът им се е изчерпал изключително бързо, но после бързо се разбра, че истината вероятно е съвсем различна.

„Вече няма никакво съмнение за новия вестник „Прас прес“. Вероятно Пеевски е наредил да го пъхнат под рафта и да не го продават. Няма друго обяснение, след проучванията, които направих“, написа издателят Иван Бакалов във Фейсбук.

„Започваме война с Пеевски. Той ще бъде и момичето на броя в следващия брой. Ако си мислят, че ние сме Неделко с неговия вестник „Ретро“, много се лъжат“, написа Бакалов във „Фейсбук“.

Той дава няколко примера от своето проучване. На входа на „Метро“ в София са доставени само три броя от вестника, а поне 50 души са питали за него. В подлеза при хотел „Плиска“ е доставен за продажба един брой.

„Продавачката ме позна и ми се моли да уредя нещо, и 100 броя можела да продаде. На високооборотно място като павилиона пред университета са доставени 5 броя (това е най-голямото количество, доставяно някъде), свършили още рано сутринта. От Орлов мост до Ситняково от общо 9 места за продажба на вестници, вестникът е доставен в 3 броя на реп до Райфайзенбанк. Така е и около Съдебната палати и др.“, пише Бакалов.

Бел. на www.snaiper-bg.net&: Тази карикатура обещава много – най-малкото честен прочит и показ на боклука, самообявил се за български елит и намърдал се във властта – всички знаем – по нечестен начин с купуване на гласове и всевъзможни манипулации. Дано издателите на „Прас/прес“ да продължат напред все така.

http://www.mediapool.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *