24/04/2024

Българската мафия, представяща се за елит, похаби 10 години от членството ни в ЕС

Европейската комисия за пръв път официално поставя темата за двете скорости с представената „Бяла книга за бъдещето на Европа“. В ЕС се оформя ядро от държави, които имат повишено доверие и интеграция помежду си. Всички останали стават периферия.

Това коментира бившият правосъден министър и настоящ лидер на „Да, България“ в своя позиция, изпратена до медиите. „Нещо, за което многократно предупреждавах още като министър на правосъдието“, посочва той.

Според него рискът за България е не просто да остане в периферията, а постепенно да изпадне изобщо от ЕС. „Тази опасност е породена от това, че българската мафия, която се представя за политически елит, похаби десетте години на членството ни. През това време основната ни и най-важна задача беше да се придвижим към „А“ отбора в ЕС“, посочва той.

Оценката му е, че България днес е номинален, пасивен член на ЕС. „Това се вижда и в подготовката ни за председателство – ние нямаме приоритети, не знаем защо председателстваме (освен за да ремонтираме НДК), нямаме дори еврокомисар“.

Трите най-важни елемента от членството в ЕС – политическите решения, перспективата за реално икономическо развитие и споделената сигурност – ще останат възможности, достъпни в пълнота само за ядрото от държави, смята Иванов и подчертава, че България трябва да направи всичко възможно да влезе в това ядро от държави.

Вместо да се говори за това обаче страната се намира в поредната бутафорна предизборна кампания, в която важните теми не се поставят, коментира Иванов.

„Това, което всички трябва много бързо да осъзнаем е, че предстоящите избори са на практика необявен референдум за BG Exit“, допълва той, имайки предвид, че това ще е така, ако хората гласуват за тези, които няма да върнат страната в отбор А на ЕС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *