28/03/2024

Удивителните предсказания за бъдещето на монаха Рано Неро

Книга от 800 страници, посветена на ръкописа на Неро* и придружена с коментари, е издадена през 1981 и 1984 г. За разлика от Нострадамус, който е писал и предсказвал в стихотворна форма и иносказателно, Неро свободно разсъждава за религии, различни от християнството.

Маскирайки ги често като брътвежи на глупак, той представя езотеричната (вътрешната) история на човечеството, показвайки пътя на развитието му в бъдеще.

Понякога неговите предсказания са схематични и пълни с наивни възклицания. Например: „О, виждам великият орел…“. Но във „Вечната книга“ много събития са посочени абсолютно точно, някои фамилии са зашифровани с букви. Например Лутер е наречен просто Мартин, а до името стои Л.

Доста подробно е описано покушението над папата, който ще носи имената на двама светци (Йоан Павел). Казал е, че това ще се случи на площад, че ще има два изстрела, един от тях ще попадне в целта, но папата няма да бъде убит. Също така е предсказал, че ще стреля турчин нечестивец, а атентаторите ще бъдат двама, но само единият ще бъде заловен.

Неро има предсказание и за Сталин. Нарекъл го е човек, спускащ се от планината, на който от устата ще излиза дим. По времето на Неро все още не са пушили, тютюнът по-късно е внесен в Европа. Изобразил е Сталин като страшен тиранин, чиято черна сянка ще покрие една трета от човечеството.

На друго място нарича Сталин хищен върколак и страшен черен бръмбар, и кошмарна мечка, поглъщаща човешки черепи. „И мнозина ще бъдат убити в тила“, се казва във „Вечната книга“, макар авторът по правило да не заострял вниманието си на такива подробности.

„Вечната книга“ е написан в стила на много древни пророчества. Тя напомня за предсказанията на една от най-старите древни книги, написани някога от човека – „Бундахишн или Основа на Творението“, която е съставна част от Авеста. С такива странни речитативи, почти хекзаметри, предсказва бъдещето Рано Неро.

Поразителното е, че за разлика от Нострадамус, той доста често дава алтернатива, предлага и други пътища на развитие на бъдещето, сякаш дава възможност за избор на предстоящите събития.

Себе си Рано Неро нарича Черният Паяк и пише, че задачата му е да „лови мухи“, които се явяват носители на всевъзможни бедствия, зарази, епидемии, черноти. Целта – да покаже на човечеството по какви пътища не бива да върви. Ако си спомним средновековната демонология едно от имената на дявола е било Велзевул, или Баалзебуб, което в превод означава „Повелителят на мухите“.

Поради това за много събития Неро посочва втори вариант и казва, че корекция на съдбата е възможна не само за отделната личност, но също така за цели нации и цивилизации. Винаги има по-добра алтернатива, но тя не се дава на хората просто така, а само по пътя на съзнателните усилия, колективната, групова работа на човечеството над себе си и над своя астрален код. И така, ето някои предсказания на Рано Неро:

1. Смут и разкол в църквата. Северът и западът на Германия воюват по между си през 1503 г.

Това било смутно време, когато е живял Мартин Лутер (1483-1546 г.) – един от вождовете на Реформацията, сложил началото на лютеранството.

2. О, виждам великият орел, който ще донесе в клюна си голяма война през 1870 г.

Действително през 1870 г. избухва франко-пруската война, свързана с имената Хохенцолерн. На техният герб е изобразен орел.

3. Ще има две 7-годишни войни в Европа.

Всичко това се сбъдва. През XVIII век войските на фелдмаршал стигнали до Берлин.

4. Ще дойде тежко време – голяма война над Хелеспонт през 1912 г.

Хелеспонт – това е древногръцконото наименование на пролива Дарданели. Тук става дума за Балканската война.

5. Ще бъде постоянна война между три големи религии – религията на Христа, зелената религия, Религията на Слънцето и Огъня, които изповядват народите на Арабия и Персия.

Религията на Христа ясно – това е християнството. Религията на Слънцето и Огъня – зороастризмът, който сега се изповядва в Индия и Иран.

6. Християнството ще премине през всички времена. Ще дойде време, когато християните ще живеят в пещери.

7. Зад зелената религия не стоят добри ангели,поради което тя ще отмре.

8. Религията на Слънцето и Огъня през XXI ще изживее победно шествие. Опора ще намери в северна страна на хиперборейците, където ще се разкрие в съвършено ново качество. Мястото на нейния главен храм ще бъде на зеления остров Ерин. Ще настъпи време, когато тази религия ще оцелее само на островите.

9. Религията на Великата пустота ще се разпространи по целия Изток. С времето си тя ще отмре. Останки от нея ще се затвърдят единствено на един полуостров, който ще бъде сравняван с остров на блаженството.

Трудно е да се разбере какво има пред вид Неро под четвъртата религия – Великата пустота – дали атеизъм, или пък будизъм? Може да се допусне, че по-скоро говори за будизъм, тъй като атеистите той нарича „окаяни безбожници“, тоест – техният мироглед той не причислява към религиите.

10. Ще има три религии – индуизъм, езичество и религията на Великият Змей. Целият юг ще бъде завладян от религията на Великият Змей.

Религията на Великият Змей – вероятно е религията на индианците, които почитат пернатия змей Кукулкан.

11. Всяка религия ще създава свой тип човек.

12. Религията на Великата Пустота и религията на Слънцето и Огъня в крайна сметка ще породят нова религия, ставайки за нея баща и майка.

13. Религията на Великият Змей, езичеството, религията на Великата Пустота, религията на Слънцето и Огъня ще бъдат обединени и използвани от религията на Луцифер (Сатана)

14. Религията на Сатана ще възникне през 1925 г. Виждам победно шествие, виждам храм, но няма светлина. В него всичко е на обратно и се виждат само свински зурли.

На 31 януари 1925 г. официално било оповестено основаването на Храм на Сатана. Именно тогава Едуард Кроули събрал свои привърженици, полагайки началото на религия на Сатаната.

5. В края на XX век целият свят ще се покланя на Сатаната. Много бели хора ще бъдат прелъстени от тази религия. Основният център на прелъстяване ще бъде страната Тартария.

Тартария по времето на Неро наричали сегашна Русия, а в края на XX век в Русия – през 90-те години настъпи периодът на „демократичните“ реформи и разрухата при властта на Борис Елцин.

16. През 2075 г. главното знаме на църквата на Сатаната ще вдигнат черните народи от Африка – черно знаме, черни дървета, всичко наоколо ще е черно.

17. Поклонниците на Сатана ще се научат да правят така, че всеки човек ще има множество свои подобия „отпечатъци“. Душата на човека поред ще се вселява в тези подобия.

Напълно вероятно е това предсказание да предрича откриване на метод за регенериране на цял човешки организъм от една соматична клетка, взета от тъканта на човека донор. Тоест, вероятно говори за клониране.

18. В средата на Европа ще се образува страшен кървав вихър. Той като паяк ще плъзне в три посоки – на запад, юг и изток. Това ще продължи седем години.

За Неро не съществува никакъв век на Благоденствието. В мрачното бъдеще той е видял Втората световна война. Тя наистина е с продължителност 7 години, ако се смята от 1938 г., когато хитлеристите нахлуват в Австрия.

19. Две страшни отровни гъби ще се вдигнат над два града. Общо тези гъби ще бъдат 7.

Тук очевидно става дума за атомните бомбардировки на Хирошима и Нагасаки. Зесега от тези седем отровни гъби са „пораснали“ само три – над двата японски града и Чернобил.

20. Края на XX век – над Изток се вижда страшен облак.

Напълно е вероятно, че тук има пред вид събитията в Близкия Изток. Това във всеки случай не е Трета световна война – Неро не е предричал такава.

21. В Индия ще настане страшен смут. В северна Индия ще се появи силен диктатор, който ще обедини страната.

22. През 1981 г. ще се появи нова страшна болест като наказание за блудство.

Напълно вероятно е да става дума за СПИН.

23. В края на XX век през Европа ще преминат страшни болести, които ще отнесат половината население. Тези нови болести ще бъдат само пет, но една от тях ще е за благото на човечеството.

24. В началото на 90-те години на XX век ще бъде демографско изригване на южен народ, живеещ на много острови, южно от екватора. Това ще бъде много силен народ. Той ще създаде страшен диктатор, който ще отприщи война.

Не е ясно за кой народ става дума. Но е много вероятно това да е Индонезия.

25. След това числеността на човечеството силно ще бъде намалена. Ще изчезнат Франция, Испания, Турция, страните от Скандинавия. Тартария няма да изчезне.

26. На небето ще има две Слънца и две Луни. Нощ няма да има. Земята ще се превърне в пламтящ ад. На Земята ще бъде невъзможно да се живее.

Само във въздуха и под земята ще има спасение за живеещите. Ще бъдат построени осем подземни градове. Върховете на планините ще бъдат отсечени. Хората ще могат да живеят само в планините. Много хора ще ослепеят от светлината на двете Слънца.

27. На север снеговете и ледовете ще се разтопят, на полюсите ще се появят обширни, пищно цъфтящи земи.

Предполага се, че ще се измени наклонът на земната ос и тогава тя ще се окаже между две Слънца.

28. Ще се вдигнат огромни вълни. Те ще потопят половината от земната твърд и след това ще се оттеглят.

Ако Земята наистина ще е между две Слънца това може да предизвика непредсказуемо голяма сеизмична и водна активност.

29. Новото Слънце ще покровителства религията на Сатана.

Новото слънце – възможно е това да е спомената в много митове Тиша – в Аюрведа названието на тази звезда е Сириус.

30. Ще бъдат построени огромни храмове с формата на конуси. Ще бъдат издигнати свинксове и огромни рога ще растат от земята.

31. Новата Луна ще бъде с по-малки размери и по-близко до Земята, от старата. Новата Луна ще се вижда добре от Земята, както и старата.

32. Когато хората видят в небето светлината на двете Слънца, двете Луни тогава на Земята ще дойде Антихрист – Сатана на коне с три глави.

Учените изясниха, че в древноперсийската свещена книга на зороастризма „Авеста“ (по време на владетеля Рустам, управлявал преди пророка Мохамед) е казано, че Таумиан – Спасителят, ще дойде тогава, когато над Земята засияят две Слънца. Той ще победи джуджетата и гигантите.

33. Ще се появят хора с петниста кожа.

34. Нови видове животни няма да се подчиняват на човека. Домашните животни ще станат врагове на човека, тъй като добре ще изучат неговия нрав и навици.

35. Най-злите врагове на човека през XXI ще бъдат насекомите. Страшни паяци ще унищожават хората. Скакалци ще запълнят цялата Земя.

36.Човечеството ще бъде разделено на два региона – черен и бял.

37. На остров Ерин ще засияе Слънце и от там ще дойде Спасителят. На Земята ще има общо трима Спасители. Един от тях ще дойде от планината.

38. Злонамерени джуджета ще унищожават хората. Страхувайте се от тези, на които главите са по-големи от туловището. От тях идва голям страх.

39. Ще има страшни въжета и вериги. С тяхна помощ хората ще се обогатяват.

Може би тук става дума за кабели и проводници. А може би и за робство.

40. Гъбите ще започнат да растат и да стават по-високи от човешки ръст.

Това са или гъби мутанти, или пък става дума за атомни експлозии. Но едва ли е атомно оръжие, тъй като взривът е далеч по-висок от човешкия ръст.

41. Ще има продукти с формата на куб, осмоъгълни храмове, летящи огледала, в които ще се отразяват хора на разстояние много мили, ще има страшни раковини, които ще чуват и говорят с човешки глас.

Тук може би става дума за огромни телевизори, които транслират различни предавания. А колкото до страшните раковини вероятно става дума за мобилните или въобще – за телефоните.
––––––
Астрологът предсказател Рано Неро* (Raqno Nero), което в превод означава Черният паяк, бил францискански монах. Напълно вероятно е неговото истинско име да е Федерико Мартели. През 1972 г. в един от манастирите на Болоня бил намерен негов ръкопис, така наречената „Вечна книга“ или книга оракул.

В нея Неро половин век преди Нострадамус прогнозира историята на цивилизацията на нашата планета чак до 6323 година включително. Тоест – до 7-то хилядолетие.

Датите на раждането и смъртта му не са известни. Има сведения, че той е живял през XIV във Флоренция, Италия.

По материали от чуждестранния печат

Бел. на www.snaiper-bg.net: Доста любопитни са тези визии на един все пак средновековен човек. Но все пак – внимателно с предсказанията!

Нека си припомним каква истерия обхвана в продължение на две-три години цялото човечество в подготовка за края на света на 21 декември 2012. Уж всичко беше изчислено и предсказано от точния календар на маите. Край на света на 21 декември 2012 г.   не настъпи.

Е, някой задкулисен голям играч изпробва до колко хората са податливи на манипулация чрез страх. Така или иначе онази истерия има икономическо измерение и логика  – спечелени бяха трилиони пари от това, че хората харчеха безразсъдно като за последно парите си, че се екипираха за апокалипсис, че богатите си построиха убежища за милиони…

Така че -нека четем, но без да потискаме разсъдъка си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *