28/03/2024

Учени: Хора ще се телепортират успешно през 2040 г.

Някъде около 2040 г. хората ще могат да се преместват от една точка на земното кълбо до друга чрез телепортиране, твърдят американски учени. Така за пореден път фантазиите на фантастите ще се превърнат в реалност.

Физиците отдавна се занимават с проблемите около преместването на различни обекти в пространството. Теоретично това е възможно, но на практика учените и до днес не могат да осъществят тази вълнуваща идея. Необходимо е да се доработи техническата страна на телепортацията, която се базира на квантовата теория.

През изминалата 2016 г. канадски и китайски специалисти направиха опит да телепортират предмет на 30 километра от отправната точка. В процеса на експеримента те използвали електромагнитни вълни с дължина 795-1500 нанометъра. Засега обаче тези опити не са се увенчали с успех.

В бъдеще учените възнамеряват да направят още редица експерименти по преместване на предмети чрез телепортиране. Според тях към 2040 г. могат да се появят нови технологии, които ще позволят на хората да пътешестват по света през портали, а не с автомобили, кораби или самолети. Тогава навярно сега познатите ни транспортни средства ще се използват само за развлечение подобно на язденето на коне в настоящия момент или возенето на файтон.

Бел. на www.snaiper-bg.net. : Няма защо да се съмняваме, че телепортацията рано или късно ще стане ежедневие, както сега са ежедневие и ги възприемаме едва ли не за даденост електричеството, андроидите, или телевизорите, интернета. Само годината може да се окаже невярна. Стига обаче да не се изтрепем поголовно, каквато опасност реално съществува.

Има обаче едно НО, наистина с главни букви. Спомняте ли си какво направи маститият Дюпон с великото откритие на Тесла за безжичния ток? Ами изведнъж се запали лабораторията и му, спряха финансирането за изследванията му.

Какъв ли щеше да бъде сега светът, а и все по-окаяната природа на Земята, ако това откритие беше влязло в ежедневието ни?

Мислите ли, че стотиците авиокомпании, автомобилни заводи, производители на петрол ще оставят живи учените, които постигнат телепортация? Или поне, ще позволят някой да се ползва реално от нея?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *