19/03/2024

Лъжат ни за Антарктида – НЛО стрелят по смелчаците, навлезли в районите им (видео)

На Шестия континент на Земята, на най-студеното място на планетата – Антарктида, са се случвали удивителни и страховити събития. Не, тук не става дума за експедициите, достигнали първи в света до южния полюс. За това се е писало и се знае много.

Съществуват обаче едни други експедиции, съставени от хора от някогашния Съветски съюз и от САЩ. Загадките, скрити под ледения похлупак на този континент си остават неразкрити. Преживяванията на полярниците от двете държави – врагове по време на Студената война, веднага са били засекретени.

Според някои на Антарктида е скрит друг вид живот. Други смятат, че там се крие истината за произхода на живота на Земята. Вероятно всеки по свой начин е прав. Иначе няма как да бъдат обяснени събитията, случили се през средата на миналия 20-ти век.

Операция „Летяща чиния“

През 1959 година съветска експедиция основава в Антарктида станцията „Мирний“. Осем изследователи се отправят към вътрешността на континента, за да достигнат южния магнитен полюс. Завърнали се само трима. Според официалната версия причина за това била жестока буря и отказалият двигател на всъдехода.

През 1962 г. към южния магнитен полюс се отправят полярници от САЩ. Американците отчели печалния опит на съветските полярници. Затова в експедицията били включени 17 човека и три всъдехода и с постоянна радиовръзка. В тази експедиция никой не загива. Но се върнали само с един всъдеход. Всички членове на експедицията били на границата на обезумяването.

Изследователите не могли нищо смислено да обяснят и те незабавно били евакуирани в родината си.

Много по-късно съветският полярник Юрий Коршинов – един от оцелелите в трагичната съветска експедиция, се опитал да разкаже пред репортер какво се е случило.

a-2Коршинов

Той разказва, че групата била атакувана от светещи летящи обекти, напомнящи на дискове. Опитът да бъдат заснети завършил плачевно – камерите и фотографите били унищожени от лъчи, изпратени от летящите обекти. Унищожени били и тези, които се опитали да стрелят във въздуха с ловно оръжие. Репортерът обаче така и не успял да публикува този разказ.

Скок във височината

Тази история става известна на американците, които я свързват с друга полярна експедиция. Тя изцяло е финансирана от Пентагона и дори имала кодовото название „Скок във височината“. Командващ на експедицията бил легендарният адмирал Ричард Бърд.

a-3Адмирал Бърд

На негово подчинение била мощна военно-морска групировка – 12 кораба, подводница, повече от 20 самолета и вертолета и около 5000 човека. Това очевидно не е обичаен състав за научна експедиция. В състава на тази експедиция участвали само 25 учени. Всички останали са военни. Сред тях – над 4000 морски пехотинци.

Преди отплаването на пресконференция адмирал Бърд заявява: Моята експедиция има военен характер. И макар той да не споменал никакви подробности, някои журналисти предположили, че това може да е издирване и ликвидиране на нацистка база, намираща се някъде в най-южните географски ширини. След разгрома на Хитлер са били обсъждани тайнственото изчезването на висши хитлеристки партийци, технологични разработки, както и на златният резерв. Имало различни предположения, в това число, че германците отрано са построили в Антарктида тайна военна база.

В края на януари 1947 г. експедицията на адмирал Бърд достигнала ледения материк и започнала въздушно разузнаване. През първата седмица били направени няколко стотици авиационни снимки.

Но изведнъж се случва нещо загадъчно: Експедицията, планирана за шест месеца, спешно обръща и панически напуска бреговете на Антарктида.

В Пентагона пристига радио съобщение: Изгубен есминец (кораб разрушител), почти половината палубна авиация, десетки матроси и офицери.

Пред специална комисия от Конгреса на САЩ, адмирал Бърд буквално заявява: В случай на нова война Америка може да бъде подложена на атаки от враг притежаващ способността да лети от единия полюс до другия с невероятна скорост.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *