20/04/2024

Вълнуващи следи от древни цивилизации на Луната (снимки)

Марс ни е доста далече, Луната – по-близко, но защо ли за науката и различните космически агенции сателитът на Земята, е безинтересен? Или поне – официално.

В същото време погледите сега са отправени към Марс и дори се говори не само за полет до тази планета, но и за нейното колонизиране. На този етап човешката цивилизация не е в състояние да направи подробни снимки на Луната (или за пред обществеността официално не иска). В същото време редовно в мрежата се изсипват купища снимки от повърхността на Марс, заснети от апарати, които според техническите си параметри отдавна би трябвало да са изчерпали своя ресурс.

Най-подробни снимки от повърхността на Луната към настоящия момент могат да се видят само от старите спътникови мисии LROC, които изпращат снимки с резолюция 100 m/pix. Разбира се – тя е крайно недостатъчна за фотографии, направени от голяма височина, но дори и на тях могат да се забележат доста интересни неща на повърхността на Луната – лежащи в лунния грунд космически кораби, геометрически правилни каменни колони, различни механизми и прибори, много надписи върху каменни отломки.

Интересен е кратерът Джордано Бруно, който много прилича на бомбардиран от космоса. Изглежда сякаш преди катастрофата тук е бил разположен огромен град – мегаполис с гигантски колони и статуи. Но в резултат на удар с невероятна сила този лунен град е бил разрушен и от него са останали само руини.

Ако внимателно се разгледа местността, където са разпръснати останките от древния лунен град, може да се види, че там сякаш някой извършва археологически разкопки. Отчетливо се различават резултати от разчистването на повърхността, множество разкопани участъци и ями, които могат да се направят само с тежка копачна техника.

Още по-интересното е, че на много от каменните отломки много добре се различават различни надписи и цифри. Например такива:  4, IV, №:4, V, ПР. Те са изрязани в самите камъни. Изпъкват от повърхността на камъните като барелефи.

Разгледайте снимките и преценете сами прави ли са учените, които заявяват, че Луната никога би могла да е била обитаема. 12345678

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *