25/04/2024

Помните ли какво се случи след една предизборна изцепка на Доган? (видео)

Премиерът и партиен лидер предложи на мат’ряла си майцица Цецка. И така го направи в неповторимия си стил, че малко нещо напомни на псувня.

Но дори случайно да е прозвучало така, едно послание между редовете на изявлението му при номинирането на Цецка Цачева за кандидат президент, изгърмя недвусмислено между редовете:

Аз КОМАНДВАМ парада, аз държах досега дистанционното на президентството и ще продължавам да го държа! Пада ми се по право!

Е, при положение, че цялата държавна машина е в ръцете Му – административна, силова и т.н., може и така да стане. И то – лесно, защото вече почти никой не си играе да подправя гласове – подправят се направо протоколи. Така от черните каси на всички партии, в това число и на управляващата, ще се харчат чувствително по-малко пари.

Но, има едно но… Помните ли, какво се случи след изцепката на Доган, че той  определя порциите в държавата?

Ами две неща се случиха: Първо избирателната активност на онези избори рязко скочи. Скоро ГЕРБ-ерите влязоха във властта с летящ старт – първо като нови и поради това все още неоакани мераклии да управляват държавата България и второ, защото обещаха никога да нямат ош беш с ДПС. Е, това второто, беше зачеркнато с пиене на кафета явно и с още някои не чак толкова видими ходове.

И второто, което се случи – разпореждащият се с порциите в държавата беше принуден слезе от сцената и да стане почетен. Пак си личи, че дърпа някои конци, но вече не е каквото беше.

Кой ще спечели при тези очевидно масово нечестни избори през последните години е почти известно от сега.

Но е ясно и друго – Цецка ще откаже от ходенето за гъби и ще заведе доста от негласуващите по принцип до урните. Преобладаващата част от тях стоят настрана, защото не могат да припознаят вече почти четвърт век своите представители във властта. Натрапват им „личности“, някои от които доказани престъпници, и внушават на наивния народец, смачкан от жалкото си ежедневие, че той сам си ги избира и затова е длъжен да си ги харесва.

Този път вероятно вместо за гъби, мнозина от негласуващите ще отидат до урните, за да пуснат вот срещу нея – новата ни Майцица. Дори и да не успеят поне да знаят, че са опитали.

Автор: Елена Емануилова


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *