28/03/2024

Кристалина подаде оставка, ще я зпомним с НИЩОТО, което направи за България

С това ще я запомним: Тя не направи нищо, ама нищо в полза на България. Може би затова толкова я харесваха другите комисари – беше им в услуга. Така както не направи нищо за България и един предишен комисар госпожа „Да“ иначе казано – Кунева. Лошото е, че вероятността поредният конформист, който въобще няма да милее за България може да застане на тяхното място. Иначе слава на Бога – след резила с ООН-то, в който много активно явно и задкулисно участва, е добре да стои далеч от България.

И така Европейската комисия съобщи, че българският еврокомисар Кристалина Георгиева подава оставка от поста си на заместник-председател на институцията.
В съобщението се отбелязва, че считано от 2 януари 2017 г. тя се връща в Световната банка, където ще бъде изпълнителен директор.

През втория си мандат в ЕК Георгиева бе издигната до поста зам.-председател на комисията.

Кристалина Георгиева бе вицепрезидент на Световната банка, но през 2010 г. подаде оставка от този пост, за да приеме номинацията за еврокомисар от България.

Хипотезата, че тя би могла да оглави успешно Световната банка, се появи в публикация на Центъра за глобално развитие в края на август тази година.

Гюнтер Йотингер поема поста на Кристалина Георгиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *