27/11/2022

Die Welt: Германците сами пуснаха „убийствените, ислямистки орди“, сега прикриват катастрофата с глупости

Дали Вюрцбург, Ройтлинген или Ансбах – всичко изглежда кристално ясно – събитията са пряк резултат от бежанската политика на германския канцлер Ангела Меркел, пише националният ежедневник Die Welt, цитирайки, известните със своя твърд изказ медии в Полша.

Германските елити сами са оставили „убийствените, ислямистки орди“ в страната им, а сега медиите и службите за сигурност „ще измислят различни глупости, за да прикрият катастрофата на политиката на Ангела Меркел“. Трудно човек би могъл да коментира този „самоубийствен импулс“, който явно имат в Берлин, коментира новинарският портал wpolityce.pl.

Най-остър е тонът на държавната радио и телевизия TVP: „Въпросът сега е да се прикрият доказателствата, които потвърждават, че политиката на отворени врати на Ангела Меркел е опасна за Европа“.

Друг коментар гласи, че събитията в Мюнхен са били терористичен атентат, прикрит от властите. Полски експерт уверява, че аргументите на полицията, съгласно които убийството на деветима души е било действие, извършено в резултат на амок, са абсурдни. Медиите пък са замаскирали хаоса и паниката, която са обхванали баварската столица миналия петък.

Един поглед върху начина, по който случващото се в Германия се отразява в медиите на Полша, може да бъде достатъчен, за да бъде уловена тяхната цел. Правителството във Варшава е критикувано остро зад граница заради отказа да се включи в солидарното разпределение на бежанците в Европа. Последните събития в западната им съседка изглежда ще дадат още един убедителен аргумент, че позицията на полските политици е правилна, отбелязват от редакцията на германския вестник.

Източник: Фокус

(Visited 408 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *