19/04/2024

Знаете ли защо нещо ви боли?

Чудите се защо ви притеснява някаква болка? Защото човешкото тяло е удивителна система, в която всичко е свързано.

1. Главоболие

Ако постоянно сте под стрес и изпитвате сериозни претоварвания – не се учудвайте, че имате главоболие. Най-добрият начин да победите главоболието – е да се занимавате с релаксиращи практики, като медитация или йога. Д-р Кристиан Петерсон твърди, че е необходимо да се следи да има хармония в емоционалното ни състояние, и главоболието ще отмине.

2. Рамене

Хиропрактикът Рос Китсън обяснява, че раменете са областта, в която се намират отговорността и грижите, които поема човек. Най-добрият лек за болките в раменете – споделете тежестта на грижите си с близките, спрете всичко да правите сами.

3. Болки в кръста

Тази част на тялото е отговорна за финансовите въпроси, така че ако не сте доволни от финансовото си състояние, не се учудвайте, че кръстът често ви боли. Д-р Марк Тонг предупреждава: ако парите не ви дават покой денонощно, значи печелите малко или харчите много, което ви заплашва със сериозни здравословни проблеми. Опитайте се разумно да се отнасяте към парите.

4. Бедра

Бедрата са отговорни за движението напред в бъдещето, твърди хиропрактикът Барбара Кларк. Не се страхувайте от промяна, изправете се очи в очи срещу тези събития, които ви чакат, и болката в бедрата ще спре да ви тревожи. Бъдете гъвкави и открити за всичко ново – това е ключът към добро психическо и физическо здраве.

5. Колене

Болките е коленете показват, че имате проблеми със самочувствието. Ако човек несправедливо се омаловажава или издига егото си над другите, няма как да избегне проблемите с коленете си. Мишел Лоранс, специалист по нетрадиционна източна медицина, предлага да се отнасяте към себе си с хумор и с любов към своето его.

6. Глезен

Удоволствията побеждават болката! Глезените са точно такъв случай. Болката в тази част на тялото показва, че не сте в състояние да се отпуснете и да се насладите на момента. Джули Дъглас, автор на много книги за самопознание, препоръчва да не се лишавате от заслужени награди и да се радвате на живота си на макс.

7. Стъпала

Ако имате болки в стъпалата, значи е настъпило време да се научите как да се освобождавате от негативизма и да спрете да зацикляте върху лошото. Психологът от Калифорния Aдаоби Аниджей смята, че е необходимо да се цени всяка положителна дреболия, а на сериозните проблеми да се обръща по-малко внимание, така те сами ще се “разтворят”.

http://bg.checkonline4you.com/znaete-li-zashto-neshto-vi-boli/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *