16/04/2024

Ще се изумите как стене Земята докато пътува из Космоса (видео)

Още на времето по едни други програми, които даваха доста познания на по-любознателните ученици, знаехме, че междузвездното пространство е вакум. А също, че във вакум звукът не може да преминава – трябва му въздух.

Оказва се обаче, че звук в междупланетното и междузвездното пространство има. Всяко небесно тяло си върви по своите си трасета и издава различни – характерни само за него звуци. Нещо като звукова визитна картичка.

Това може би означава, че междузвездното пространство не е вакум, че е запълнено с нещо, за което на този етап астрофизиците не знаят нищо. Но това е въпрос, над който трябва да си блъскат главите  учените.

Ако никога не са ви попадали тези клипове, ще се вцепените от звука, който издава нашата планета при движението си.  Тя стене, тя сякаш плаче, тя скърца, тя сякаш се задъхва от тежестта, която носи през пространството. А на някои места звукът й е направо смразяващ.

Мисля си, че този звук сякаш не идва от Земята като небесно тяло, а от нечистоплътните мисли и дела на човечеството, което я е полазило. Но не натрапвам на никой своето усещане. Вижте и чуйте и решете за себе си.

Тези клипове (видеото води към общо 6 клипа) са направени от космически апарати на НАСА. А записаните звуци са в спектъра, доловим от човешкото ухо.

Автор: Елена Емануилова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *