29/01/2023

„Департамент по подготовка за Армагедон“ е създаден към НАСА

Ново самостоятелно звено за защита на Земята от заплахи от Космоса е създадено в американската космическа правителствена агенция НАСА. Официалното му име е Planetary Defense Coordination Office.

Американските медии коментираха в понеделник новината, наричайки новата структура „Департамент по подготовка за Армагедон.“

Самото решение за създаването на отдела е взето миналата седмица. В NASA го свързват по-специално с извлечените поуки от падането на метеорита в Челябинска област през февруари 2013 година.

В задачите на този нов отдел влизат откриването на астероиди и други обекти, които заплашват да се сблъскат със Земята, както и подготовката за приемането на необходимите мерки, за да се отблъснат подобни заплахи. В допълнение новата структура ще координира тези планове предимно с Агенцията за извънредни ситуации (FEMA) и Пентагона. Според съобщения в медиите, за защита от астероиди не е изключено използването на насочени ядрени експлозии.

Според НАСА сега на специалистите са известни повече от 13,5 хиляди близки до Земята „обекти от всякакъв мащаб.“ Над 95% от тях са открити от 1998 г. насам. Всяка година в списъка попадат още по около 1500 нови обекти.

http://nepoznato.energetika-bg.com/2016/01/departament-po-podgotovka-za-armagedon-e-sazdaden-kam-nasa/

(Visited 453 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *