29/03/2024

Предпразнично ни поръсиха с поредна порция химтрейли – обновена (снимки)

Снимка0185Снимка0186Снимка0189Снимка0188Небето над Южна България отново се покри с химически трасета. Най-напред сутринта бяха поръсени Родопите – по-скоро онази част от планината, която е на територията на Гърция. Висяха две самотни следи половин ден, но някъде около 12,30 часа цъфнаха тлъсти химтрейли и над Западна Тракия.

Припомням ви, че заедно с колеги от Северна България вече повече от година следим координирано появата им над България, както и трагичните събития, които следват не повече от два-три дни по-късно. Рядко е минавало тихомълком, но пък тогава можем само да гадаем с какви ли невидими „оръжия“ са ни поздравили от небето.

Днес над Плевен също има химтрейли – вижте подробности и снимки тук.

Наближават празници. Какви ли не ужасни неща се случиха през последните години по време на най-големите християнски празници. Непрекъснато обвинявахме себе си в лекомислие, арогантност и безотговорност –  справедливо.

Но как не се сетихме още преди години да следим при такива нещастия и небето?…

Снимките са правени срещу слънцето поради липса на какъвто и да е друг избор. Извинявайте за скромното им качество. Надявам се обаче, че съдържанието им е достатъчно видимо и недвусмислено.

Последната след допълнението – предпоследната, Снимка0191снимка е направена също около 12,30 часа днес, на 7. 12. 2015, като илюстрация за това що е то нормален, оформен от природата перест облак – цирус стратус. Сравнете го с другите облаци.

Малко след 14 часа нещата станаха направо дебели – химтрейлите ставаха все по тлъсти, пространството, което покриваха все по-голямо… Последната снимка е направена в 14,10 ч.

Автор: Елена Емануилова

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *