24/04/2024

Metro: Зловещата планета Нибиру ще удари Земята през декември

През 1979 г. сонда на НАСА открива „допълнителна“ планета в нашата Слънчева система, която, предполага се, ще се сблъска със Земята и ще убие всички ни след осем седмици, пише .

Тази тайнствена планета Нибиру, която никой не е виждал, но чието описание се среща в много древни текстове – в легендите на маите, във Ведите, религиозните текстове на древните шумери, отново според някои автори заплашва Земята.

Сблъсъкът на планетата ни с Нибиру трябва да се състои през декември тази година (бел. на www.snaiper-bg.net: – пак демеври! Спомнете си световната истерия около ненастъпилия край на света на 21 декември 2012 г.) В поредната нова дата на апокалипсиса са уверени привържениците на конспиративната теория за съществуването на загадъчната планета – родина на рептилоидни извънземни, пребиваващи на Земята и станали нейни тайни управници.

Според древните шумерски предания планетата Нибиру е посланик на боговете. Тя се движи в Слънчевата система по разтегната орбита с период на доближаване до Слънцето на всеки 3600 години. Тази планета е обитаема и населена с божества, които древните шумери наричали анунаки. И всеки път, когато прелита около хоризонта на нашата планета, нейните жители кацали за контакт с хората. Символично тази странстваща планета се изобразява като крилат диск и се среща в митологията на много древни народи (например синът на бога на Слънцето Хелиос Фаетон от гръцката митология).

На изображенията Нибиру изглежда като второ Слънце, което се намира до нашето светило.

Според вавилонски астрономи Нибиру се появява в нашата Слънчева система веднъж на 12 хил. години заради голямата й орбита. С появата и преминаването й край Земята маите свързвали края на света.

Апокалипсисът през декември 2012 година, уж предсказан от маите, не се случи. След като 2013 г. благополучно си настъпи специалисти от НАСА публикуваха серии от статии за развенчаване мита за Нибиру. Те припомнили, че сблъсък с Нибиру през 2003 г. бил предречен и от Ванга. Но когато сблъсъкът с „блуждаещата и носеща разрушения планета“, както я наричала тя, не се състоял, всички забравиха за Нибиру.

Сега астрономите от американската космическата агенция отново призовават да не се обръща внимание на разпространяващата се в мрежата информация, че новият край на света заради сблъсък с Нибиру, е насрочен за декември тази година.

Астрономите коментират, че ако тази планета съществуваше, то заради голямата й в сравнение със Земята маса в момента на преминаването на Нибиру през нашата слънчева система би имало катаклизми от планетарен мащаб. Само че учените са убедени, че тази планета е мит на древните астрономи.

Ако планетата на анунаките действително съществува и има, както се посочва в шумерските текстове, немалки размери и маса, тя и вече би трябвало да оказва гравитационно въздействие на външните планети в Слънчевата система и на кометите, когато те се намират в същия пространствен сектор, където е тя. Поради това, коментират специалистите на НАСА, приближаването й към Земята нямаше да остане незабелязано.

На свой ред британският автор, изследовател и консултант по въпросите за НЛО Rob Waugh е уверен, че  концепцията за съществуването на тази планета, която била крайъгълен камък за древните цивилизации, не е измислица.  По думите му Нибиру съществува зад пределите на Нептун и посещава нашата слънчева система на всеки 3600 години.

Той твърди, че Нибиру някога се е сблъскала с планета на име Тиамат, разположена между орбитите на Марс и Юпитер. Резултатът от този грандиозен удар бил създаването на астероидния пояс, както и на нашата планета Земя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *