29/03/2024

НАСА потвърди нещо, което уфолозите отдавна знаят – на МАРС има вода! (видео)

Учени от НАСА откриха и огласиха доказателства за наличието на течаща вода на Марс.

Хората, които по принцип се вълнуват от Космоса и от Вселената, отдавна са убедени, че Марс е люлка на разумна цивилизация. Съществуват хипотези, според които марсианците са били принудени да напуснат планетата си поради ядрена катастрофа. Смята се, че не случайно Червената планета е кръстена на бога на войната – Марс.

Цяла доброволна армия от изследователи проучва милиметър по милиметър изпратените от роботите на Марс снимки и отдавна открива невероятни находки, повечето от които НАСА по принцип не коментира.

Сега НАСА придава истинска научна тежест  на „аматьорските“ открития, за които сме писали неведнъж, в това число и за течаща вода и за които можете да прочетете в www.snaiper-bg.net.

Новината за откритата течаща вода на Марс бе съобщена на специална пресконференция на НАСА.

„При определени обстоятелства, на Марс бе открита течна вода“, заяви научният директор на американската космическа агенция Джим Грийн.

По негови думи „Марс не е сухата, пустинна планета, за каквато сме я мислили в миналото“.

Специалистите от НАСА са стигнали до първото доказателство, че солена вода може би тече по повърхността на Марс по време на летните месеци, съобщи Ройтерс.

Все още не са ясни нито източникът, нито химическият състав на водата. Откритието обаче ще повлияе на представите за това дали на най-близко разположената до Земята планета е възможен живот поне на ниво микроорганизми.

До откритието се стига след анализ на химически карти на повърхността на Червената планета, които показват следи от соли, които се намират единствено във водата.

„Това са тъмни ивици, които се образуват на Червената планета в края на пролетта, увеличават се през лятото и пресъхва през есента“, обявиха учените.

През 2011 г., докато изследват снимки на Червената планета, направени със сондата „Марс рикънисънс орбитър“, ученитe откриха тъмни пояси, широки 0,5 – 5 м, върху някои склонове. Тези пояси се появяваха през летния сезон и изчезваха през марсианската зима.

„Изследванията ни на Марс винаги са били продиктувани от търсене на вода, за да намерим нужните предпоставки за съществуване на извънземен живот. Вече разполагаме с убедителни научни индикации, потвърждаващи онова, което подозирахме“, поясни Джон Грънсфелд, който е бивш астронавт.

Според български учени преди милиони години огромен астероид се е врязал в Червената планета.

„Ако някога са съществували форми на живот, те са изчезнали поради тази катастрофа“, обясни проф. Лъчезар Филипов за Нова ТВ.

„Отдавна се търсят количества вода на Марс”, казва Пенчо Маркишки.

„Водата не може да бъде в чист вид, а с доста богат химичен състав – по всяка вероятност е солена вода“, уточни проф. Филипов.

Това според биоастрономите би могло да означава и наличието на форми на живот.

„Не можем да говорим за разумни форми на живот засега, тъй като те или се крият или не искат контакт“, заяви проф. Филипов.

„Не става дума за зелени човечета, а за някакъв примитивен живот на ниво бактерии, микро растителност, ще е голямо откритие, ако е това“, смята Пенчо Маркишки.

По думите на проф. Филипов една от големите загадки е защо от 100 изстреляни ракети, едва 35 достигат до Марс.

„Водата може да бъде разделена на водород и кислород, това са елементите на едно ракетно гориво“, уточни още той.

Търси се отговор и откъде идва наличието на метан на Марс.

„Дали това е вулканичен произход или микроорганизми, които отделят този метан тепърва предстои да разберем“, обясни Маркишки.

На снимката, която показва НАСА с ясно се виждат въпросните следи.

Вижте оригиналното видео на НАСА:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *