23/04/2024

Магията на четирите думи

Хоопонопоно е практика, която местното население на Хаваи, Нова Зеландия, Полинезия и Соломоновите острови изповядва. Тя цели да донесе помирение и прошка на хората с помощта на разговори, молитви и разкаяние.

В превод хоопонопоно означава „да сложиш нещата в ред“ („хо“ е равнозначно на „да“, а „поно“ на доброта, морал). Принципите, на които се основава хоопонопоно, се изразяват в няколко думи:

– Прости ми

– Съжалявам

– Обичам те

– Благодаря ти

Според местните жители грешките, които човек прави през живота си, не остават ненаказани. Тяхното натрупване предизвиква злите духове, отключва болести и проблеми, провокира спорове и неразбирателство в семейството, боговете се обръщат срещу прегрешилия.

В Хоопонопоно не е важно да знаеш как точно става процеса на изчистване, важното е да го правиш. Хоопонопоно е също хавайска дума и означава „да постъпиш правилно” или „да поправиш грешката” .

Тези четири думи съдържат дълбока мъдрост. Не е нужно нашият мозък да разбира и тълкува как наистина действат тези думи. Простота на смисъла е : Прости ми Съжалявам Обичам те Благодаря ти

Ние сме карани да вярваме в продължение на много години, че сме безсилни и че живеем по прищявка на обстоятелствата около нас. Няма съмнение, че външните фактори – загуба на работа, здраве или важна връзка – могат да повлияят на нашия мироглед. Но имаме и силата да овладеем този процес, като се вгледаме в себе си и постигнем вътрешен мир и благодат с помощта на Четирите мантри: Прости ми Съжалявам Обичам те Благодаря ти.

В същото време е важно да се помни, че в някои случаи прошката предполага преоценка, че нещо “нередно” е било направено. Вместо да мислим от гледна точка на “право” и “погрешно”, на “добро” или “лошо”, е полезно да видите тези ситуации, като придобиване на опитност и възможност за еволюиране.

Пробвайте: Прости ми Съжалявам Обичам те Благодаря ти!

http://bg.checkonline4you.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *