19/04/2024

Нобелисти: Живеем в реалност, която не е реална (видео)

Някои от най-великите учени, които някога са живели на Земята, са стигнали до извода, че ние съществуваме във виртуална реалност, обусловена от нашите наблюдения.

Юджийн Уигнър

“Трябва да се отбележи, че независимо от това, по какви пътища в бъдеще ще се развиват нашите концепции, най-най-сериозните изследвания на външния свят водят до научното заключение, че съдържанието на съзнанието е крайната универсална реалност.”

Ервин Шрьодингер

“Съзнанието не може да се измерва в реално изражение. За съзнанието това е абсолютно фундаментално заключение. То не може да се обясни от гледна точка на нещо друго.”

“Това, което виждаме под формата на материални тела и сили не е нещо друго, а форми и вариации в структурата на пространството”.

“Платон е първият, който разглежда идеята за вечно съществуване и е подчертавал това, твърдейки, че реалността е повече (реалистична) от реалния ни физически опит …”

Алберт Айнщайн

“Ако ние мислим за поле, което може да бъде отстранено, тогава няма и “пространство “, което да остане, тъй като пространството няма самостоятелно съществуване.”

“Времето няма самостоятелно съществуване отделно от порядъка на събитията, чрез които го измерваме.”

“Времето е само точен ред на събитията: това е моят извод.”

“Ясно е, че физическо пространство няма, в крайна сметка, всичко, представено в природата или независимо от човешкото съзнание. Това е функция на нашата концептуална схема (съзнанието)”.Ж

“Реалността е само илюзия, макар че е много стабилна.”

Към края на живота си:

“Ние трябва да намерим начин да избегнем континуума (пространството заедно с времето) като цяло. Но аз нямам и най-малка представа кои от елементарните понятия могат да се използват в такава теория.”

Макс Планк

“Науката не може да реши последната тайна на природата, защото, в крайна сметка, ние сме част от мистерията, която се опитваме да решим.”

Нилс Бор

“Всичко, което наричаме реално се състои от неща, които не могат да се разглеждат като истински.”

“Ако квантовата механика не ви е шокирала силно, значи още не сте я разбрали.”

http://bg.checkonline4you.com


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *