19/04/2024

Не забравяйте за ангелчето с тефтера

Зад рамото на всеки човек има по един добър небесен ангел с тефтер в ръка, който записва всичките му желания и безропотно ги изпълнява. Ангелът е добър, защото не се намесва в свободната воля, нито в избора на човека, нито в неговите предпочитания. Той само ги изпълнява.

Седи един човек в претъпкания автобус за работа и разсъждава: „пак нямам пари, заплатата ми е малка, с жена ми не сме правили секс от години, децата не слушат, направо ме мразят”. И ангелчето си записва: „Предпочитания, тире: без секс, без пари, лоши деца, студена жена…”

Речено-сторено. Точно това е преводът на арамейското „абракадабра” (или „абрекадеебри”). Арамейски е езикът, на който е говорил Христос… „В началото беше словото”. Буда, пък, добавя, че светът е мисъл и, че ние се превръщаме в това, което си мислим…

Не забравяйте за ангелчето с тефтера!

За целта е хубаво да го познавате това ангелче. Предимството е, че неговият нрав и морал, неговият характер не се менят с времето, за разлика от човешките, на които не можеш да разчиташ. То и затова си е ангелче. Безсмъртно същество. Причинно съзнание. Опорна точка в координатната система на хаоса.

Защото, наистина, каквото сте сътворили, това ще сърбате. Ето няколко характеристики на ангелчето с тефтера:

1/ То не познава думичката „НЕ”. Ако кажете „не искам да работя с глупаци”, бъдете сигурни, че ще ви заобиколи с най-тъпите хора, които могат да съществуват.

2/ То всичко си записва. Няма мисъл, дума или намерение, които да останат скрити от него. Рано или късно, ще ви ги сътвори. Ще ви се наложи да ги преживеете.

3/ То забавя, но не забравя. Въпрос на време е само…

Дотук изглежда като пълен тиранин, но всъщност, „ангелчето с тефтера” си има и една много положителна черта:

4/ То няма собствено мнение. Няма да реши вместо вас. Няма да си присвои вашия избор, няма да ви прошепне в ухото кой е правилният отговор, защото не иска и, защото не трябва. Ако искаше да прави субективни избори, щеше да стане човек, а не ангел. Ролята на „ангелчето с тефтера” е да изпълнява обективно вашите желания. Намерения. И предпочитания.

Независимо как сте ги формулирали. Затова си ги формулирайте добре. И внимавайте какви думи използвате. Абракадабра. Речено-сторено. В началото беше Словото…

http://bg.checkonline4you.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *