28/03/2024

Пол Крейг Робъртс: Ограбените от Запада страни ще се обърнат към БРИКС

Известният с безпощадните си критики и коментари срещу несправедливата политика и действия на властелините на света – Пол Крейг Робъртс, направи поредния си коментар и прогноза за бъдещето на света след изборните резултати в Гърция.

Ако Гърция се отвърне от западните финансови институции, нейният пример може да последват и други страни, „ограбени“ от Запада, заяви в интервю за Кing World News US политическият и икономически анализатор  Пол Крейг Робъртс.

Той е бил част от финансовия екип на Роналд Рейгън.

Според Робъртс Новата банка за развитие, създадена от страните от БРИКС, може да помогне на Гърция в областта на обслужването на дълга. Развитието на събитията в Гърция следят отблизо страни като Испания, Италия, Ирландия и Португалия, счита анализаторът.

„Ако тези страни разберат, че Европа няма намерение да изглади трудностите, натрапени им в рамките на режима за икономии, те ще се обърнат към Русия, Китай и Индия – държавите от БРИКС“, предполага Робъртс.

„В такъв случай тези страни също се обърнат гръб на Германия, Вашингтон и Международния валутен фонд, които им налагат лишения и ги ограбват, коментира анализаторът. В резултат може да настъпи истинска катастрофа, ако Западът се окаже толкова глупав и арогантен, че да не направи отстъпки.

Това ще означава разпадането на Европейския съюз и НАТО.

Вижте още от този автор ТУК , а също и ТУК

http://nepoznato.energetika-bg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *