30/06/2022

Пет лесни и достъпни правила за здраве и дълголетие

Човек обикновено сам си причинява проблемите, лесно е да си увредим организма, трудно е да го излекуваме, да го възстановим. Това казва Иван Гарабитов, заслужил треньор по борба и известен последовател на йога, създател на уникалната българска методика за здравословно отслабване и подмладяване, помогнала на хиляди да си върнат нормалното тегло.

Гарабитов (на снимката, на която той свири на раковина преди медитация) препоръчва 5 правила, които ако спазваме ще бъдем здрави и изпълнени със сила, енергия и младост.

Първо правило: Правилното дишане – когато, някой вдишва и издишва през устата, той е болен. Няма ли кислород, няма живот.

Второ правило: Правилното мислене – ако постоянно мислим, че няма спасение от болестта, няма как да оздравеем. Алчността, завистта, злобата правят хората нещастни, те убиват човека.

Трето правило: Правилното пиене на вода – тя е лекарство, ако се приема 45-50 минути преди и след хранене и отрова по време на хранене, защото разрежда стомашните сокове и започва нарушаване на обмяната на веществата. Тогава идват и болестите.

Четвърто правило: Правилното хранене – здравословна храна, в малки дози, по няколко пъти на ден, без преяждане.

Пето правило: Правилното спортуване – не е въпроса да натоварим организма изведнъж. Съветвам всички, които спортуват – бавно да бързат, това е най-бързото израстване.

Гарабитов съветва също редовно да се пречиства организма на духовно и физическо ниво. Изхвърлянето на отровите от тялото възстановява нарушените процеси и органи. Има данни, че хората преди са живеели по 120 – 180 години. Защо и ние да не го постигнем, задава риторичния въпрос Иван Гарабитов.

(Visited 1 166 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *