16/04/2024

Геолог: До дни супервулканът Йелоустоун може да изригне

Остават само две седмици до изригването на супервулкана Йелоустоун. Това шокиращо съобщение излезе от устата на геолога Ханк Хеслер преди броени дни – на 29 януари 2015 г., Той работи в националния парк Йелоустоун от 2002 насам.

Вулканолозите отдавна предупреждават, че ако Йелоустоун избухне, това ще причини планетарна катастрофа и е възможно човешката цивилизация да бъде унищожена. Причината за този вероятен апокалипсис е, че според учените, Земята за няколко години ще бъде покрита с непрогледен дебел облак от вулканична пепел, което ще предизвика арктическа зима по цялата планета.

Никой не знае със сигурност дали предсказанието на Хеслер в действителност ще се сбъдне, но твърдението му звучат заплашителни нотки за хората, които живеят и работят на разстояние около 1000 мили в диаметър покрай вулкана.

В същото време знаменитият физик-теоретик Мичио Каку заяви още през януари 2011 г. в новинарска емисия на Си Ен Ен, че “Когато той експлодира (Йелоустоун) това може да унищожи Съединените щати, каквито ние ги знаем…Това е, което ни кара да нервничим”.

Шокиращ бе и фактът, че по-късно в новините Каку разказа за това как хиляда мили кръгова зона в САЩ вероятно ще бъде унищожена, ако супервулканът действително започне да изригва.

Но най-лошото е, че повечето геолози са на мнение: на Йелоустоун отдавна му е време да изригне.

По материали на dcclothesline.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *