20/04/2024

Погалете нервите си с най-релаксиращата мелодия (видео)

Тази музика е добре да ни е винаги под ръка в по-тежките периоди от живота, които на никого не са спестени. Според учените, това е най-релаксиращата мелодия, създавана някога от човека.

Иначе аудиотерапията се  използва от хората в продължение на хиляди години. За културите на много народи музиката винаги е била основно средство за релаксация и изцеление на тялото и разума.

Съвместно изследване на учени и лекари от лабораторията Mindlab International е определило какъв ритъм и музика имат най-ефективен и положителен ефект за отпускане и освобождаване от стреса.

Мелодията е  «Marconi Union – Weightless». Ритъмът й е  60 такта в минута и е идеален за синхронизиране на сърцето с мозъчните  вълни.

Тя  провокира повече релакс отколкото всяка друга музика, която е била използвана за същата цел досега. Мелодията  дотолкова ефективно предизвиква сън, че в анотацията й изрично е посочена забрана за шофьорите да я  слушат докато шофират.

Според  учени в резултат на слушането на тази мелодия  сърдечната честота у слушателите се забавя, намалява кръвното налягане и драстично пада нивото на хормона на стреса Освен това се забавя дишането и се снижава мозъчната дейност до такава степен, че се появява чувство за безтегловност и пълно отпускане.

Това видео е гледано близо 3 милиона пъти.

http://nepoznato.energetika-bg.com/2015/01/naj-relaksirashtata-melodiya-sazdavana-nyakoga-ot-choveka-video/

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *