28/03/2024

Над 60 енергийни центъра съществуват в България (видео)

Може ли човек да вдигне с една ръка 3 тона и 240 кг? Може! Доказа го духовният учител Шри Чинмой (1931-2007), който неведнъж е демонстрирал нечовешки способности, посочи заслужилият треньор по борба Иван Гарабитов в предаването на Стойчо Керев „Въпрос на гледна точка“ по NEWS7. Водещият и гостът дискутираха по темата „Супер хората на Земята“.

Гарабитов, известен и като българския гуру в здравословното отслабване, бе категоричен, че всеки може да бъде супер човек. Стига да поиска и да има вяра и дух. Точно това е направил Шри Чинмой, който започва да вдига тежести на 53 години и бързо напредва от 18-килограмови гири до немислимите 907 кг /група от хора на платформа/, хеликоптер /1 451 кг/, африкански слон /3 447 кг/ и реактивен самолет /14 061 кг/. Учителят, водил 35 години по 2 пъти седмично медитация в централата на ООН, създава философията за себенадминаването, вдъхновяваща и сега хората по света. Център „Гарабитов“ издаде книгата на Шри Чинмой „Съкровищата на щастието“, в която всеки може да открие за себе си ключа към по-добър живот.

Иван Гарабитов даде пример и от България – с Ашрита Фърман, човекът с най-голям брой екстремни рекорди в книгата на Гинес. След като направи 1330 кълба на нос Калиакра той обяви в предаването на Слави Трифонов, че ще се пробва за още един световен рекорд. Но ако се възстанови. „Възстанових го по моята методика, използвайки матрично-ритъмната терапия, и след 3 дни Ашрита постави нов световен рекорд. Всичко това е записано на видео“, припомни Гарабитов.

Заслужилият треньор е в основата и на още една демонстрация на човешкото свръх можене. През 2011 г. само след 6-месечна подготовка при Гарабитов 23-годишният тогава студент по фармация в Медицинския университет – Пловдив, Андрей Стефанов отива като дебютант на ултрамаратона в Ню Йорк, а се завърна класирал се на второ място след като пробяга 1052 км за десет дни. Това е уникално постижение за човек, незанимавал се професионално със спорт.

Свръхчовешките възможности са постижими за всеки, убеден е Гарабитов. Според него рецептата за това е проста – вярата, мисълта, че можеш да постигнеш нещо. Със силата на мисълта вдигаме тежести, но и с мисълта можем да се разболеем – ако 10 пъти си повторим, че сме болни от нещо, на 11-ия път вече ще сме на легло.

За да сме здрави и силни Гарабитов призовава да спазваме 5 основни правила:

–          Правилно дишане – да зареждаме клетките с кислород. Вдишването е с корем, гърди, рамене.

–          Правилно пиене на вода- водата е лекарство преди хранене и час – два след храна, а отрова по време на хранене.

–          Правилно хранене – не се хранете точно преди нощен сън – организмът се възстановява по-добре ако сте гладни, отколкото преяли.

–          Правилно спортуване – ежедневно, 10-15 минути на ден специални упражнения помагат за възстановяване обмяната на веществата, опорно-двигателния апарат, укрепването на тялото. Не са необходими тежки физически натоварвания.

–          Правилно мислене – за да имаме здрав дух в здраво тяло, трябва да се обичаме, да прощаваме и да сме благодарни, и най-вече да вярваме в себе си.

Трябва да работим с децата, подчерта Гарабитов. Много от тях на стресова основа и от нездравословни храни започват да дебелеят. Той вече е помогнал на десетки подрастващи да върнат добрата си форма.

Заслужилият треньор по борба и дългогодишен последовател на йога насочи вниманието и към духовните богатства на България – над 60 енергийни центъра съществуват у нас, в които всеки може да се зареди с позитивна енергия и мисъл.

Цялото видео с Иван Гарабитов може да гледате в сайта на news7:

http://news7.bg/predavania/vapros-na-gledna-tochka/vsichki-videa/super-horata-na-zemyata/117727

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *