26/04/2024

Местан към Близнашки: Вие сте най-слабият премиер в историята на България

„Не е работа на служебния кабинет да провежда мащабна политическа чистка. Вие просто бяхте една маша. Зад претенцията ви на конституционалист стои фигурата на най-слабия служебен премиер и най-слабия премиер в историята на България“, заяви от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Лютви Местан по адрес на служебния премиер проф. Георги Близнашки по време на парламентарен контрол в НС днес.

Според Местан не е работа на служебния кабинет да провежда политическа чистка, защото отговорността е единствено на държавния глава. „С тези действия вие дискредитирахте Росен Плевнелиев“, посочи Местан.

Бел. на snaiper-bg.net: Има ли някой, освен Близнашки, да е в състояние с аргументи да твърди обратното? Разбира се, Местан не е безкористен и в случая си преследва интереса както винаги и много успешно го прави неговата партия. Но когато е прав – си е прав.

Слаб, сервилен и т.н. все в тази насока. Напълно заслужено сегашният служебен премиер си спечели прякора Близашки, който вече му се лепна на челото като гербова марка и едва ли приживе ще се отърве от него.

Може и да не си от най-талантливите държавници, какъвто безспорно е Близашки. Но ако над всичко поставяше Отечеството, решенията му щяха да са други. И резултатите от тях – също.

standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *