19/04/2024

Заради психотерор депутатка избяга от партията на Дудука Бареков

Учителката по биология Ана Баракова, която измести втория в листата на „България без цензура” в Пловдив с преференция, обяви, че ще бъде независим депутат.

Баракова беше 13-та в листата на партията на Николай Бареков – какъвто беше и номерът на бюлетината.

Днес тя заяви, че е била заплашвана да се откаже от мястото си в парламента, но отказва да го направи. Заради натиска обаче тя напуска ББЦ и няма да влиза в парламентарната група на партията.

„След изборите бях поставена в ситуация на тормоз. Започнаха чести обаждания по телефона от колеги от партията с цел да се откажа от депутатското си място. Това бяха адвокат Дяко Дяков (когото тя измести – б.р.) и Мартин, известен като Данона”, разказа Баракова пред Нова телевизия.

По думите й била карана да подписва документи, свързани с ББЦ. Дори я чакали в училището, където работи, притискали директора и нарушавали учебния процес.

Причаквали я и пред дома й, като всичко приключи с разбиването на входната врата на апартамента.

„Нищо не беше откраднато, целта е била да ме принудят да отида на място и да ме принудят да се откажа от депутатското си място. Наложи се за известно време да напусна града, защото се паникьосах”, разказа още учителката.

Тя показа и пратени SMS-и от секретарка, в които пише: „Ани, хората от района търсят мен, обади ми се да се разберем. Има документи за оправяне… Подиграваш се както с мен, така и с хората…”.

Баракова уточни, че подписването на тези документи всъщност означава да се откаже от депутатското си място.

В студиото заедно с нея дойдоха и вече бивши членове на ББЦ – Красимир Монов и Хайк Гарабедян, които напуснаха партията малко преди изборите. Те я защитиха, като заявиха, че не е избрана за депутат заради съвпадението на номерата в листата и бюлетината, а защото била много известна и харесвана в Пловдив.

Двамата обясниха защо са се разделили с ББЦ. Монов потвърди, че партията е била финансирана от КТБ. А Гарабедян обясни, че е напуснал, защото ценностите и принципите на ББЦ били подменени от Бареков.

„Злите езици говорят, че миналата седмица Николай Бареков отново е бил при Бойко Борисов и се е извинявал и му е целувал ръката. Да отговори дали е вярно”, призова Монов.

Преди изборите ББЦ напусна и Калина Крумова, която беше водач на листа.

Днес президентът свика среща с представители на всички парламентарно представени партии. Очаква се по време на разговорите да бъде договорена дата за сформиране на новото Народно събрание. Възможни дати са 22 и 29 октомври. След това Ана Баракова ще може да подаде в деловодството молба, че иска да е независим депутат.

Читател от форума: Мисля, че до няколко месеца от ББЦ няма да остане и един депутат. Всички ще станат независими. Просто използваха кухия Барек да влезнат. А тези дето гласуваха за тях дано си вземат поука.

Живко

http://dnes.dir.bg/news/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *