28/03/2024

Ураганът „Гонсало“ наближава Великобритания, ще достигне и България

Ураганът „Гонсало” продължава движението си на изток в Атлантическия океан и ще достигне Великобритания в понеделник и вторник.

Синоптиците прогнозират „Гонсало” да донесе валежи в цяла Европа, съобщава NECN.

В западната част на континента се очакват проливни дъждове и силни ветрове, както и силни снеговалежи в планинските части. Снеговалежи са възможни и в Лихтенщайн и Австрия, както и на места в Босна и Херцеговина, Сърбия и България, добавя NECN.

Тропическата буря „Труди“ отне живота на шестима души при преминаването си в района на Гереро в Южно Мексико, съобщи Франс прес, на която се позова БТА. Поройните дъждове, придружаващи „Труди“, предизвикаха кални свлачища, едно от които затрупа две деца и една жена.

Бурята доведе до евакуацията на близо 2000 души от планински зони в щата Гереро. 16 селища остават изолирани, нанесени са материални щети на федералната магистрала, водеща към курорта Акапулко.

Друг ураган в Тихия океан – „Ана“, премина близо до Хаваите и донесе обилни валежи и високи вълни, но като цяло пощади архипелага.

В България минималните температури днес ще бъдат от 6 до 11 градуса, а дневните – от 18 до 24. През деня ще бъде предимно слънчево.

Във вторник минималните температури ще са от 8 до 14, по-ниски по високите полета, а дневните ще се повишат и ще са от 22 до 26, на места и до 27 градуса.

Привечер и през нощта срещу сряда облачността от северозапад и север ще се увеличава. Ще се появи слаб и умерен западен вятър и с него ще прониква малко по-хладен въздух. Дневните температури ще се понижат и ще бъдат от 17 до 22 градуса, а минималните – от 9 до 14.

http://dnes.dir.bg/news

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *