28/03/2024

Филипов: 25 години в енергетиката се краде безобразно. Трябва да се режат глави!

През годините на прехода ние уверено вървим надолу и всички действия на управляващите са със знак минус, това е най-голямата и оборотна далавера. Това каза в студиото на TV7 Васил Филипов.

Според него от 25 години насам няма добри новини в енергетиката.„Краде се безобразно, но прокуратурата не си върши работата и е замразила стотици дела за далавери”, твърди Филипов. Той смята, че в ДКЕВР са действали глутница от одитори, които утвърждавали измислени разходи и вдигали цената на тока. „Трябва да се режат глави, нямаме полезен ход”, смята експертът.

Според него, България е управлявана по безобразен начин през годините и сега всичко трябва да се промени тотално, иначе кризата ще е страшна. „Очаква ни тежка и студена зима”, прогнозира Филипов, като се позова на факта, че следващото поскъпване ще е при въглищата.

Според него, днес енергетиката ни е като заложник на ВЕИ централите, направени от определени хора, направени с откраднати пари и изградиха в пъти повече от допустимите мощности, приеха си и закон, който им гарантира 25 години занапред българите да им изплащаме свръхвисоки цени.

Филипов (на снимката) бе категоричен, че това е станало със съдействието на ДКЕВР по време на Тройната коалиция, която е признала високи разходи за китайски панели, посочени като германски от привилегировани фирми на хора, близки до властта.

Той бе категоричен, че който и да вземе властта в България след изборите, вероятно ще бъде изгонен с тояги, а и с още нещо от нея. „Иван Костов имаше исторически шанс да поведе държавата към прогрес, имаше инвестиции, подкрепа на Изток и на Запад, но не го използва”, каза още бившият шеф на „Булгаргаз”.

http://www.faktor.bg/novini/balgariya

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *