05/12/2020

Дж. Рикардс: Пригответе се за глобална конфискация на злато, Нов Световен ред и „1984″ на Оруел

Чипове, вградени в ръцете на гражданите, за да се следят техните дейности, пълното унищожаване на средната класа и безкасова икономика, където авторитарната държава може да замрази сметките на инакомислещите граждани, като ги изключи от всякаква икономическа дейност … Всичко това е част от „радостния  сценарий“, написан от уважавания автор и МВФ- инсайдър, имащ контакти и в  Пентагона, Джим Рикардс, в последната си статия за Agora Financial, пише goldcore.com

„През 2024 г.“ е заглавието на статията, в която авторът твърди, че сегашният капитализъм и пазарите ще бъдат отменени в полза на марксистката антиутопия,  контролирана от „Новия Световен Ред“. Спестяванията и активите на средната класа ще бъдат унищожени. Сценарият ще се разгърне през серия от паника и смут на пазарите и хиперинфлация. Когато хиперинфлацията достигне  фантастични размери, ще започне масово преминаване от книжни пари в злато.

G-20 ще организира масово изземване на златото, което ще се съхранява в огромен склад в Швейцарските Алпи, за да застави хората да се върнат към създадената цифрова валута. С оглед обществото да не бъде в състояние да се защитава само от извращенията на правителствата, златото ще бъдe изтеглено от обръщение завинаги.

Авторът се позовава на „Доктрината на Шока“ на Наоми Клайн, в която се обяснява как управляващите елити, както и централните банки, финансовите министри и ултрабогатите „работят зад кулисите“ за реализирането на тази визия в духа на Оруел.

„Доктрината на Шока“ е проста. Политическите лидери  използват кризата, за да прокарат идеи, които иначе не биха се възприели в обикновени времена. „С помощта на този модел елитът просто чака следващата криза, за да се развихри и след това използва страхът и объркването като оправдание и прикритие за изпълнението на антидемократичния дневен ред.

Рикардс цитира Патриотичния Акт на САЩ, който беше приет от Конгреса веднага след атентатите от 09.11. В тази силно напрегната атмосфера пакетът от законодателни актове, които очевидно са били подготвени още преди нападенията, се появява веднага в Конгреса. Защитата в лицето на държавата САЩ сега е в  миналото. Частните съобщения на всички граждани се събират и съхраняват в бази данни, за да бъдат наблюдавани по искане на специалните служби, които практически не са отговорни пред обществото по никакъв начин.

Докато ние имаме повече вяра в човечеството отколкото в г-н Рикардс, е ясно, че сценарият, който той описва, не излиза извън рамките на възможното.

Съединените щати имат статуса на единствената суперсила  повече от петнадесет години след разпадането на Съветския съюз. Естествено, това привлече човешки елемент, който жадува за власт и контрол над всички останали. Германците – които може би са сред най-изкушените  нации в света още в зората на ХХ век се поддадоха след поредица от кризи и атаки на отмъстителната, милитаристична диктатура през 30-те години.

Другата страна на монетата – обикновените хора, никога не са имали такъв лесен достъп до необходимата им информация. Така че сега както никога преди в историята можем да направим осъзнат избор. Следователно политическият изход от паричната криза пред съвременния свят далеч не е задължителен и не е факт, че ще се развива в съответствие с плановете на властите.

Може да се приеме, че описанието на Рикардс на начина, по който настоящата криза ще се разгърне, е правдоподобен. Той отчита, че QE (количественото  смекчаване) няма да се изпълни докато системата не се срине, като се позовава на възможност за QE-7 през 2018 г.  Когато обществото най-накрая загуби вяра в книжните пари, това ще доведе до отказ от хартиените пари и преминаване към злато и сребро, земеделски земи и шедьоври на изкуството. Въпреки това, той предупреждава, че преди инфлацията да започне да галопира в икономиката изцяло тези убежища ще са изключително надценени и, следователно те няма да бъдат достъпни за хора, които искат да защитят богатството си от хиперинфлация.

“ Ние не вярваме, че прогнозите на  Рикардс за „Нов световен ред“ ще се сбъднат. И все пак, „Как може това да се случи? На срещата на G-20, в резултат на преговори ще се споразумеят за окончателно комюнике?  Как могат да се споразумеят за нещо подобно?“ – задава въпрос изданието Arabian Money в своя коментар на статията на Рикардс.

Виждаме потенциал за сериозна криза във финансовата и парична система в посоки, които описва Рикардс. И с оглед на това повтаряме, че е благоразумно да се пази злато и сребро в напълно изолирани и напълно защитени трезори в най-безопасните юрисдикции в света.

http://nepoznato.energetika-bg.com

(Visited 682 times, 1 visits today)

One thought on “Дж. Рикардс: Пригответе се за глобална конфискация на злато, Нов Световен ред и „1984″ на Оруел

  1. Много простотии, взехте да поствате тук. Много черноглед сайт стана. Само плашила…….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *