19/04/2024

Офталмолог: Очите на хората, изгубили душите си, помръкват (видео)

При своето гостуване в България през 2013 г. офталмологът и писател Ернст Мулдашев дава специално интервю за „Панорама” на БНТ. На въпрос: „Какво научихте за очите на хората, докато ги лекувахте – казват, че те са прозорец към душата?”, лечителят отговаря: „Разбира се, че очите са огледалото на душата. Ето например, сега като огледам наоколо и погледна очите на българите, виждам, че имат много добра душа. Не всички хора обаче имат добра душа, особено днес когато има толкова развит бизнес пазар. Някои хора губят душите си и затова очите им помръкват”,  твърди известният офталмолог в интервюто на Катя Тодорова.

Ернст Мулдашев няма разрешение да оперира у нас

Проф. Ернст Мулдашев не за първи път е извършвал прегледи в България. И тук, като навсякъде по света, медицинската общност не крие интереса си към удивителните му методи на лечение на очите. Той не е получил разрешение да оперира в страната ни, но е убеден, че медицината в бъдеще ще е съвсем различна, а светът ще бъде изправен пред нови загадки, разказва в репортажа си Катя Тодорова.

На неин въпрос: „Кое по-често причинява болестите – травмите или лошите мисли?”, Ернст Мулдашев отвръща: „Лошите мисли наистина влияят. Та нали казват, че мисълта има материя? И затова ако човек мисли за болестите, те наистина могат да се появят”.

Медикът заявява, че най-важното в бъдеще за медицината е тя да не бъде бизнес, „защото това да търгуваш с човешкото здраве, означава да вървиш срещу Бог. Това е най-страшното нещо”, твърди Ернст Мулдашев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *