23/10/2021

Измийте си очите с тези прелестни глицинии в Ашикага (снимки)

Паркът Ашикага е разположен на японския остров Хоншу в префектурата Тотиги, регион Канто. Това е на 50 мили от столицата Токио. В града се намира парк, кой е прочут с най-големите и най-стари дървета Глициния в Япония.

Названието на растението Глициния идва от гръцки – в превод сладък. Латинското му име е Wisteria. Това е род високи дървовидни виещи се субтропични растения от семейство Бобови с едри кичури ароматни цветове. Използва се широко в ландшафния дизайн.

Семената са в шушулки. Любителите градинари трябва да знаят, че семената са отровни и трябва да пазят от тях малките деца, които често изучават света като слагат всичко в устата си.

Глицинията се среща също така в някои провинци на Китай. В южните части на САЩ има аклиматизирали се подивели глицинии. Широко се използва в декоративното градинарство по целия свят, но растението все пак предпочита влажните субтропици. Създадени са глицинии с бели и тъмно виолетови цветове.

Глициниите често се споменават като едни от най-романтичните и очарователни видове, красящи Земята, и тези оценки не са преувеличени. Но за да се зърне цъфтежа им са необходими години на грижи по растението.

(Visited 382 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *