23/04/2024

Измийте си очите с тези прелестни глицинии в Ашикага (снимки)

Паркът Ашикага е разположен на японския остров Хоншу в префектурата Тотиги, регион Канто. Това е на 50 мили от столицата Токио. В града се намира парк, кой е прочут с най-големите и най-стари дървета Глициния в Япония.

Названието на растението Глициния идва от гръцки – в превод сладък. Латинското му име е Wisteria. Това е род високи дървовидни виещи се субтропични растения от семейство Бобови с едри кичури ароматни цветове. Използва се широко в ландшафния дизайн.

Семената са в шушулки. Любителите градинари трябва да знаят, че семената са отровни и трябва да пазят от тях малките деца, които често изучават света като слагат всичко в устата си.

Глицинията се среща също така в някои провинци на Китай. В южните части на САЩ има аклиматизирали се подивели глицинии. Широко се използва в декоративното градинарство по целия свят, но растението все пак предпочита влажните субтропици. Създадени са глицинии с бели и тъмно виолетови цветове.

Глициниите често се споменават като едни от най-романтичните и очарователни видове, красящи Земята, и тези оценки не са преувеличени. Но за да се зърне цъфтежа им са необходими години на грижи по растението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *