29/03/2024

Честни полицаи, защо сте толкова невидими?

Тази пияна униформена свиня, която премаза бебето в бургаското село Крушевец,  не е единственият полицай, който кара нацепен като мотика. Масово явление е и масово колегите им смятат, че е въпрос на чест и колегиалност да ги спасят от правосъдието.

Правосъдие ли казах? Че на кое в България му се вика правосъдие? Депутати, партийни лидери, всякакви дебелосерия карат пияни и все им се разминава. Полицаите има от кого да гледат и да се убеждават как  законът и наказанието за престъпленията се отнасят само за обикновения окаян  българин. И никога – за властимащия, пък бил той и на най-ниския пост.

Има ли някой, който с ръка на сърцето може да каже, че вярва на българските полицаи и че – не дай Господи – в случай на спешна необходимост, първо ще се обади на полицията? Не – хората се обаждат първо на приятелите и роднините си. Нищо че отделяме над 1 милиард годишно точно за полицията.

Полицията у нас се държи като мутра в униформа и то не от днес и вчера  – гази и мачка и буквално, и в преносен смисъл.

Извинявайте за тежките думи, честни полицаи, със сигурност ви има – знаете, че са истина. Но защо, защо сте толкова невидими?

Автор: Елена Емануилова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *