19/01/2021

Честни полицаи, защо сте толкова невидими?

Тази пияна униформена свиня, която премаза бебето в бургаското село Крушевец,  не е единственият полицай, който кара нацепен като мотика. Масово явление е и масово колегите им смятат, че е въпрос на чест и колегиалност да ги спасят от правосъдието.

Правосъдие ли казах? Че на кое в България му се вика правосъдие? Депутати, партийни лидери, всякакви дебелосерия карат пияни и все им се разминава. Полицаите има от кого да гледат и да се убеждават как  законът и наказанието за престъпленията се отнасят само за обикновения окаян  българин. И никога – за властимащия, пък бил той и на най-ниския пост.

Има ли някой, който с ръка на сърцето може да каже, че вярва на българските полицаи и че – не дай Господи – в случай на спешна необходимост, първо ще се обади на полицията? Не – хората се обаждат първо на приятелите и роднините си. Нищо че отделяме над 1 милиард годишно точно за полицията.

Полицията у нас се държи като мутра в униформа и то не от днес и вчера  – гази и мачка и буквално, и в преносен смисъл.

Извинявайте за тежките думи, честни полицаи, със сигурност ви има – знаете, че са истина. Но защо, защо сте толкова невидими?

Автор: Елена Емануилова

(Visited 191 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Честни полицаи, защо сте толкова невидими?

  1. Това КАТ-аджия да те глоби за нарушаване правилата за движение по пътищата, е все едно политик да те учи на морал

  2. Това е система. Там има колективно съзнание и ако не си в синхрон с него, заминаваш си. Или те уволяват или сам се уволняваш. Това е. Държавата, като институция е враг на хората, както и да го погледнеш, а полицията е елемент на държавата. Някога преди хиляди години, не е имало държави, не е имало закони и не е имало престъпления. Ще стане и по-зле, в тази наша държава, но критичната маса, трябва да се натрупа, за да се преобърнат нещата. Така си работи природата, дори да не искаме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *